TV műsor

Sebők Balázs szerint a mostani KalPa az egyik legerősebb

Sport, 2020.10.01

Pénteken indul a finn jégkorong-bajnokság, amelyben hatodik szezonját kezdi meg a magyar válogatott támadója, Sebők Balázs.

A 25 éves játékos az M4 Sport Sporthíradó című műsorában elmondta, hogy érzése szerint ez talán az egyik legerősebb kerete a klubnak, amióta ő a csapatnál játszik.

"Fiatalok vagyunk, energikus a csapat, és a nyáron visszahozott NHL-esek, akik kölcsönben játszanak nálunk egy ideig, biztosan a segítségünkre lesznek" - nyilatkozott Sebők. Hozzátette, igyekszik majd felülmúlni a legutóbbi szezonban nyújtott teljesítményét, amikor 41 ponttal a gárda legeredményesebbje volt.

"Próbálok jól játszani és sok melót beletenni, de az, hogy a pontok jönnek-e, nem csak tőlem függ. Persze, bízom benne, hogy jönnek majd" - fogalmazott.

Az interjúban arra is kitért, hogy számos, mások mellett KHL-es kérője is volt a holtidényben, mégis maradt inkább a Kalevan Pallónál, mert úgy érezte, a fejlődése szempontjából ez a legjobb döntés, Finnországban tud előre lépni.

Sebőknek a céljai között egyértelműen szerepel, hogy a legrangosabb bajnokságban, az NHL-ben szerepelhessen, azt viszont megjegyezte, hogy ehhez rengeteg munka, fejlődés, és egy kis szerencse kell majd.

Az új, szeptemberben kinevezett szövetségi kapitánnyal, Sean Simpsonnal még nem volt alkalma beszélni, de jelezte, mindent megtesz majd azért, hogy a kanadai szakember számítson rá. A nemzeti csapatra komoly feladatok várnak jövőre, Sebők pedig a tavaszi szlovéniai világbajnokságon - ha megrendezik és egészséges lesz - szeretne játszani.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!