Sebők Balázs szerint van esély meccset nyerni a világbajnokságon

Sport, 2023.03.14

Sebők Balázs, az Ilves Tampere jégkorongozója szerint a világbajnoki bennmaradás talán sokkal nagyobb csoda lenne, mint a legutóbbi két, a 2015-ös krakkói és a tavalyi ljubljanai feljutás.

A 28 éves csatár a közmédiának elmondta, azt viszont reálisnak tartja, hogy szoros találkozókat játszanak, és lehet esély meccset nyerni.

"Arra kell koncentrálunk, hogy a mi játékunk legyen egyben. Az ellenfelek magasan jegyzettek, nem is lehet rájuk koncentrálni" - jegyezte meg. Hozzátette: reméli, sok magyar szurkoló látogat majd ki Tamperébe, ahol a válogatott május 13-án Dánia legjobbjai ellen kezd, majd sorrendben az Egyesült Államokkal, Franciaországgal, Svédországgal, a házigazda Finnországgal, Németországgal, végül pedig - az erőviszonyok alapján a bennmaradásért vívott legfontosabb összecsapáson - Ausztriával mérkőzik. A két csoportból a legjobb négy jut a negyeddöntőbe, a tamperei és a rigai csoportutolsó pedig kiesik a divízió I/A-ba.

A torna előtt május 9-én a 27-szeres világbajnok Kanadával találkozik a magyar válogatott a budapesti MVM Dome-ban. Sebők szerint ezen az összecsapáson az eredmény másodlagos, és jó felkészülési lehetőség lesz.

"Nagyon jó dolog a magyar hokinak, hogy világsztárok jönnek Budapestre és remélhetőleg teltház előtt játszhatunk" - tette hozzá.

Sebők klubjával szerette volna megnyerni az alapszakaszt, végül második lett az Ilves, ezzel elégedettek lehetnek, és most várják az ellenfelüket. Tavaly bronzérmesek voltak, most a döntő a cél, de legjobb formájukkal akár nyerhetnek is.

Elmondta, hogy ugyan statisztikailag elmaradt a várttól - 53 mérkőzés, 5 gól, 15 gólpassz, 20 pont -, ám úgy érzi, hogy a játéka az idén volt a legjobb, és sok játéklehetőséget is kapott. Hozzátette: valószínűleg eligazol Finnországból - kilenc évet húzott le a felnőttek között -, mert új környezetre vágyik, nincs kiégve, és leginkább a svéd, a svájci és a német bajnokság érdekli.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!