Sikeres volt a Sulihős program

Sport, 2023.06.01

Kimagasló sikert hozott, több mint négyszáz iskola több mint százezer diákja vett részt a budapesti atlétikai világbajnoksághoz kapcsolódó Sulihős programban - jelentették be a szervezők.

Sikeres volt a Sulihős program A Nemzeti Atlétikai Központban tartott csütörtöki sajtóeseményen elhangzott, hogy az ország iskoláit megmozgató programnak köszönhetően hét héten át az atlétika kapott főszerepet az iskolai testnevelés órákon, a résztvevő gyerekek közül mintegy tízezren jutalomként ott lehetnek az augusztus 19. és 27. közötti világbajnokságon.

"Az volt a célunk, hogy a világbajnokság túlmutasson egy világeseményen, az atlétikára irányítsa a figyelmet a versenyek előtt és után is" - mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a vb kormánybiztosa, majd arról beszélt, hogy az ország számára nagy lehetőség a világbajnokság, hiszen sokan láthatják Budapest szépségeit, az esemény fellendíti a turizmust, tovább erősíti Magyarország jó hírnevét a világban.

"A legfontosabb cél, ami a világon egyedülálló Sulihős program révén már részben teljesült is, hogy az atlétikai világbajnokság hatására sok tízezer magyar, fiatal és idősebb kezdjen el sportolni" - tette hozzá Schmidt Ádám.

"A szervezők fejében a vb nem csak arról a kilenc napról szól, amikor itt versenyeznek a világ legjobb atlétái, hanem a különböző kísérő eseményekről is. Arról az egyedülálló programról is, amely több mint négyszáz iskolát mozgatott meg" - hangsúlyozta Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, hogy a világbajnokság mottója, a Láss csodát! azokat a csodás eredményeket, teljesítményeket jelenti, amelyeket a versenyzőktől láthatnak majd a nézők, de csoda az is, hogy többezer gyereket sikerült elérni a Sulihős programmal.

"A világbajnokságig hátralévő időben is lesznek meglepetések, lesznek még csodák" - mondta Németh Balázs.

A programban résztvevő iskoláknak a vb szervezői intézményenként 23 ingyenes jegyet biztosítanak az augusztus 19-i nyitónapra, továbbá az iskolák 50 százalékos kedvezményt kapnak, amit jegyvásárlás esetén használhatnak föl.

A Sulihős programban részt vett Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola diákjai megjelentek az eseményen, elfoglalták a helyüket, ahonnan a nyitónapon nézik majd a világbajnokságot, továbbá kérdéseket tehettek fel Schmidt Ádámnak és Németh Balázsnak, és közös fotók is készültek.
(MTI)

Galériánk

Sikeres volt a Sulihős program Sikeres volt a Sulihős program
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!