TV műsor

Sportlövő Eb-válogató - Országos csúccsal győzött Horváth Lea

Sport, 2021.04.17

Horváth Lea (Komáromi VSE) 462,5 körös új magyar csúccsal nyert a női puska összetett számában Pécsen a sportlövők második Európa-bajnoki válogatóján.

A második helyen Dénes Eszter (UTE) zárt 460,4 körrel. Az eddigi országos rekordot Zwickl-Veres Kata (KVSE) tartotta 459,7-tel, ő ezúttal harmadik lett 447,8-cal - a szövetség tájékoztatása szerint.

Horváth Lea az alapversenyben is kiválóan szerepelt, egy körrel megjavította Mészáros Eszter eddigi magyar rekordját, eredménye 1180 kör.

A férfiaknál Péni István nem indult. Távollétében Pekler Zalán (KVSE) győzött 461,5 körrel, a második helyen klubtársa, Vas Péter (460,2), a harmadikon Kiss Viktor (UTE, 445,8) végzett. Az alapversenyben Hammerl Soma zárt az élen 1180 körrel, aki negyedik lett a döntőben, Sidi Péter pedig az ötödik.

A női sportpisztoly versenyszámban Csonka Zsófia (PSN Zrt.) lett az első 30 találattal, a Délvidéki Lövészakadémia versenyzője, Szakács Tünde végzett a második helyen (29), míg Palánki Klaudia (UTE) a harmadikon 22 találattal. Az alapversenyben Sike Renáta (BHSE) volt a legjobb, aki 580 körig jutott. Ő a döntőben hatodik lett. Major Veronika kihagyta a pécsi versenyt.

Győrik Csaba szövetségi kapitány elmondta, hogy kiváló fény- és szélviszonyok mellett remek eredmények születtek, bár a dermesztő hideggel volt, aki nehezebben birkózott meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!