Stefan Sunajko: Szeretnénk megnyerni a bajnokságot!

Sport, 2022.08.16

Noha külföldi csapatoktól is volt megkeresése, a szerb bajnokság bronzérmeséhez igazolt Stefan Sunajko, aki korábban több neves együttesben is megfordult már. A válogatott játékos igazolása során a játéklehetőséget és azt tartotta szem előtt, hogy közel legyen a családjához.

Stefan Sunajko
Amint arról portálunk több ízben is beszámoltunk, a szerb bajnokságba igazolt Stefan Sunajko, aki nem mellesleg már nyolcszor húzhatta magára a címeres mezt. A Pick Szegednél is pallérozódó balszélső mellé a Dinamo Pancevo Dörnyei Boriszt is leszerződtette, aki a Telekom Veszprémtől érkezik a tavalyi szezonban bronzérmes csapathoz. Míg Stefan Sunajko egy, addig Dörnyei Borisz két éves szerződést kötött a szerb alakulattal. A jövőről a Pick Szeged, az IK Savehof, valamint a Grundfos Tatabánya egykori játékosát, Stefant kérdeztük.

A szerb Dinamo Pancevo a tavalyi bajnoki szezonban a bronzérmet tudta megszerezni, ugyankkor idén jelentősen erősödni fog az együttes, amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy több külföldön kézilabdázó játékost is leigazoltak. A klub elnökének határozott terve is az, hogy idén megnyerjük a szerb bajnokságot. Ugyan csak két hete vagyok a csapatnál, de a látottak nagyon biztatóak, jó kis együttes kovácsolódik. Dörnyei Boriszt egyébként kiskorom óta ismerem, már iskolás korunkban is játszottunk egymás ellen. A csapatnál jelenleg a felkészülés zajlik, Borisszal nagyon jó a kapcsolatunk, hiszen az edzőtáborban is egy szobában vagyunk, Ő is nagyon jól érzi magát az együttesnél.

Ugyan voltak más csapatoktól is megkereséseim, de végül a Pancevo mellett döntöttem, többek között a játéklehetőség, valamint a miatt, hogy közel lehessek a családomhoz. Most egyelőre 1 évre írtam alá, a jövőmről még nem gondolkoztam, de mindenképpen szeretném, ha a csapat vagy a bajnokságban vagy kupában az első helyen végezne, ami a célkitűzésünk is. Amennyiben befutna egy jó ajánlat külföldről, akkor szívesen kipróbálnám magam, de ez még a jövő zenéje, először itt szeretnék bizonyítani.

Nagyon sokat tanultam Szegeden, rendkívül sokat köszönhetek Juan Carlos Pastor mesternek, ugyanakkor meg kell említsem Vladan Maticsot is, hiszen a Tatabányánál is sokat tudtam fejlödni, nagyon szerettem ott játszani. Matics mesternek nagyon sokat köszönhetek, az egyik legjobb időszak volt az életemben, amit a Tatabányánál eltölthettem. Szeptember 10-én megyünk Litvániába játszani, komoly célok vannak a csapat előtt, remélem, hogy sikerül teljesíteni a kitűzött célokat. (Az RK Dinamo Pancevo az EHF kupában a Dragunas Klaipeda csapatához utazik.)
(Webrádió)

Címkék

Stefan Sunajko RK Dinamo Pancevo
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!