Stockholmi tenisztorna - Fucsovics villámgyőzelme

Sport, 2021.11.07

Fucsovics Márton mindössze 71 perc alatt bejutott a 636 ezer euró (223 millió forint) összdíjazású stockholmi keménypályás férfi tenisztorna második fordulójába.

Fucsovics Márton sajtótájékoztatója A kedden Párizsban a világelső - és későbbi bajnok - Novak Djokoviccsal szemben alulmaradt magyar játékos vasárnap a francia Adrian Mannarinóval találkozott, aki szintén a 32 között búcsúzott a francia fővárosban. Az MTK hetedik helyen kiemelt teniszezője 40., míg balkezes riválisa 59. a világranglistán, s eddigi egyetlen találkozójukat Fucsovics nyerte 2018-ban Metzben.

A második csatában a nyíregyházi játékos magabiztosan hozta az adogatásait, egyetlen bréklabdát sem kellett hárítania, majd 4:4-nél elvette a francia szerváját, és 44 perc alatt hozta a szettet. A folytatás ennél is simábban alakult, a 33 éves Mannarino alig tanúsított ellenállást, a magyar pedig egy remek röptével lezárta a váratlanul egyoldalú meccset.

A 29 éves Fucsovics a nyolcaddöntőben a holland Botic van de Zandschulppal (63.) vagy az ausztrál Jordan Thompsonnal (68.) csap össze.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

-------------------------------------------
Fucsovics Márton (7.)-Adrian Mannarino (francia) 6:4, 6:0
(MTI)

Címkék

Fucsovics Márton
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!