Strandkézilabda Eb - Döntős a magyar férfiválogatott

Sport, 2023.05.27

A magyar férfi strandkézilabda-válogatott döntőbe jutott a portugáliai Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség honlapja szerint Gulyás István szövetségi edző csapata a szombati elődöntőben rendkívüli izgalmak közepette, Nahaj László kapus két bravúrjával a szétlövésben jobbnak bizonyult a házigazda portugáloknál. A magyarok vasárnap 16 órától a fináléban Németországgal találkoznak.

A csapat a csoportkörben 2:0-ra kikapott Portugáliától, Olaszországot és Franciaországot viszont 2:0-ra legyőzte. A középdöntőben Norvégiával szemben 2:1-re veszített, Németországot és Spanyolországot azonban egyaránt 2:0-ra megverte, így jutott a szombati negyeddöntőbe, ahol Ukrajnát 2:0-ra legyőzte.

A magyar női válogatott a csoportkörben 2:0-ra nyert Szlovákia ellen, ám szétlövésben Norvégiától és Görögországtól is kikapott, így az alsó ágon folytatta, ahol 2:0-ra megverte az olaszokat, a románokat és az északmacedónokat is. A 9-12. helyért 2:1-es siker következett Lengyelországgal szemben, így vasárnap a kilencedik hely lesz a tét Ukrajna ellen.

Az első hét helyezett mindkét nem esetében kijut a június 21-én kezdődő lengyelországi Európa Játékokra, ez a nőknek már nem sikerülhet, a férfiaknak viszont összejött, sőt ha vasárnap aranyérmesek lesznek, kijutnak a Balin sorra kerülő strandvilágjátékokra is.


A magyar férfiválogatott szombati eredményei:

negyeddöntő:
Magyarország-Ukrajna 2:0 (26-22, 26-18)

elődöntő:
Magyarország-Portugália 2:1 (26-22, 16-21, 10-8)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!