Strandkézilabda-vb - Dániát is legyőzte, csoportgyőztes a magyar csapat

Sport, 2024.06.19

Az Európa-bajnoki címvédő magyar férfi strandkézilabda-válogatott Dániát is legyőzte a kínai Pingtan-szigeten zajló világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, szerdán, ezzel megnyertette kvartettjét.

A szétlövésben 2-1-re megnyert, nagyon kiélezett mérkőzésen a magyarok - akik már korábban biztosították továbbjutásukat - legeredményesebb játékosa Csuka Balázs volt 16 ponttal.

A dánok a legutóbbi, 2022-es tornán a második helyen végeztek, az Európa-bajnokságot 2019-ben és 2021-ben megnyerték, tavaly harmadikok voltak.

Gulyás István szövetségi edző csapata a középdöntőben Brazíliával, Tunéziával és Spanyolországgal találkozik.

A vasárnapig tartó vb-n a csoportok első három helyezettje jutott tovább a középdöntőbe, amelynek két hatos csoportjából az első négy-négy válogatott játszhatja majd a negyeddöntőt.

"Boldogok vagyunk! Európát képviseljük, hiszen Európa regnáló legjobb csapata vagyunk. Ezért tessék úgy közlekedni a pályán, úgy élni és mozogni, hogy ezt lássa mindenki! Ma ebből voltak jelenetek a védekezésben, támadásban még mindig nem, továbbra is azt gondolom, hogy ott visszafogottabbak vagyunk" - idézi a magyar szövetség honlapja Gulyás Istvánt.

Hozzátette, tudták, hogy Nahaj Lászlótól jön a bravúr a szétlövésben a küzdelmes meccs végén. A tréner hangsúlyozta, ez volt az első olyan mérkőzésük, amilyeneket Európában minden alkalommal játszanak.

"Jó pozícióból mehetünk tovább, és ezt a fajta önbizalmat kellene képviselnünk a továbbiakban is, azt gondolom, hogy ez jó irány" - mondta Gulyás.


Eredmények, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, A csoport:
Magyarország-Dánia 2-1 (17-18, 22-20, 9-6) - szétlövésben

korábban:
Magyarország-Ausztrália 2-0 (18-8, 24-10)

kedden játszották:
Magyarország-Omán 2-0 (17-12, 16-14)

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Dánia 4, Omán 2, Ausztrália 0


A magyarok programja a középdöntő I. csoportjában (közép-európai idő szerint):

csütörtök:
Magyarország-Tunézia 11.20

péntek:
Magyarország-Spanyolország 4.20
Magyarország-Brazília 11.20
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!