Studer Ágnes új csapata vezéregyéniségévé szeretne válni

Sport, 2023.12.28

Studer Ágnes válogatott kosárlabdázó új csapata, a francia Flammes Carolo Basket Ardennes vezéregyéniségévé szeretne válni.

A francia együttes múlt pénteken jelentette be a magyar irányító érkezését, aki az M1 aktuális csatornának elárulta, hogy ő kezdeményezte szerződése felbontását korábbi klubjával, a török CBK Mersinnel.

"Ez abszolút az én döntésem volt, és én szóltam, hogy el szeretnék jönni. Nem játszottam és úgy éreztem, hogy én mindent megteszek, mindent kiadok magamból. Az okát igazából nem tudom, miért nem kaptam lehetőséget, mert nem mondták el, sőt inkább csak dicsértek, mennyire jól dolgozom és az edző is azt mondta, hogy bízik bennem és majd szükség lesz rám, de ez a játékperceken nem igazán látszódott" - mondta Studer Ágnes, majd hozzátette, hogy a klub nagyon elhúzta az átigazolást, de ő mindenképpen el akart jönni, mert az edzői ígéretek ellenére sem kapott esélyt a pályán. Emellett pedig egy negyedik irányítót is igazolt a Mersin, így nyugodt lelkiismerettel fogadta más csapatok érdeklődését.

A 25 éves játékos azt is elárulta, hogy a Carolo vezetőedzője már az első beszélgetésük alkalmával elmondta, egy olyan játékost keres, aki vezeti és irányítja a csapatot, emellett pedig védekezni is hajlandó. Studer elmondása szerint ezt Szekszárdon és a válogatottban is átélte már, de külföldön még nem volt lehetősége vezéregyéniséggé válni.

"Szeretné, ha labdával sok kettő-kettőt játszanék és keresném a gólpasszokat, de ha kell, akkor kosarat is dobjak és én abszolút így képzelem el magam a pályán" - hangsúlyozta Studer, majd hozzátette, a Mersinnél ő csak elindította a figurát és a sztárjátékosok játszottak meg mindent, ezért nem érezte jól magát a pályán, de alkalmasnak tartja magát erre a szerepre és reméli, most kijön majd az igazi egyénisége.

A játékos a szezon végéig írt alá a francia bajnokság nyolcadik helyén álló együttessel, amelyhez pénteken érkezik, így még ebben az évben el tudja kezdeni a közös munkát a csapattal.

A Flammes Carolo Basket Ardennes január hetedikén lép pályára, Studer pedig reméli, hogy az évnyitó mérkőzésükön már bemutatkozhat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!