Súlyemelő ob - Nagy Péter 18., Gyurkovics Ferenc 15. győzelmére készül - ELŐZETES

Sport, 2022.11.25

Szombaton és vasárnap rendezik meg Tatabányán a súlyemelők idei országos bajnokságát, amelyre a sportág hazai legjobbjait, közel száz erős embert várnak a szervezők.  

Az ob-nak ezúttal nincs nemzetközi tétje, mivel a decemberi, kolumbiai világbajnokságra senkit sem nevezett a szövetség, részben sportszakmai okokból, részben - az előbbivel összefüggésben - anyagi megfontolásból. Az MSSZ megítélése szerint nincs értelme a magas utazási és részvételi költségeket állni, miközben csupán szerény helyezéseket lehetne várni a magyar színek képviselőitől a nevezések alapján szinte minden súlycsoportban mamutmezőnyt felvonultató dél-amerikai vb-n.

A tatabányai ob-n kevés kivétellel a teljes honi élvonal indul. Az egyik nagy hiányzó a szombathelyi Haladás tavalyi, 87 kg-os korosztályos Európa-bajnoka, a 21 éves Boros Viktória, aki az októberi utánpótlás Eb-n vállsérülést szenvedett. Rajthoz áll viszont a békéscsabai Mitykó Veronika, aki az U23-asok 81 kilogrammos súlycsoportjában a múlt hónapban Európa-bajnok lett, s az ob-n sem lehet komoly ellenfele. A korosztályos világversenyeken már bizonyított fiatalok közül szerepel a rajtlistán az 59 kilós, kecskeméti Árva Cintia és a 71 kg-os oroszlányi Szalai Lili éppúgy, mint a szintén abszolút győzelmi esélyekkel induló, 81 kg-os békési Fekécs Szilárd.

Az első helyre bejelentkező emelők sorában ott van a két felső súlycsoport hovatovább örökös hazai bajnoka, a 43 éves pécsi Gyurkovics Ferenc és a 36 esztendős szegedi Nagy Péter egyaránt. Előbbi a 109 kilogrammos kategóriában a 15., utóbbi a plusz 109 kilósok között a 18. felnőttbajnoki címét szerezheti meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!