Super Racing Festival - Tassi második, Guerrierié a WTCR pole pozíciója a Hungaroringen

Sport, 2020.10.17

Az argentin Esteban Guerrieri nyerte a túraautó-világkupa (WTCR) időmérő edzését a Hungaroringen zárt kapuk mögött zajló Super Racing Festival szombati napján.

A Münnich Motorsport Honda Civicjével versenyző pilóta a vasárnapi első és harmadik futamon rajtolhat majd a pole pozícióból, a második starthely a szintén hondás Tassi Attiláé, a harmadik pedig csapattársáé, a portugál Tiago Monteiróé lett.

"Nagyon boldog vagyok, sikerült az idénybeli legjobb időmérőmet pont a Hungaroringen futni, ráadásul az első négy helyen Hondák zártak" - nyilatkozta Tassi a kvalifikáció után.

A második versenyt a francia Yvan Muller (Lynk&Co) kezdheti majd meg az élről a fordított rajtrács szabályának értelmében, mivel az időmérőn ő végzett a 10. pozícióban.

A többi magyar versenyző közül Boldizs Bence (Cupra) a 11., a világkupában címvédő Michelisz Norbert (Hyundai) a 16., Kismarty-Lechner Gábor (Cupra) pedig a 22. helyen zárt a vizes aszfalton rendezett kvalifikáción.

"Valamilyen műszaki problémával, motorgondokkal küzdöttünk az időmérőn, de nem tudjuk még pontosan az okát" - nyilatkozta Michelisz, hozzátéve hogy a 16. helyről "csodát nem lehet tenni", de megpróbál vasárnap mindhárom futamon néhány pontot "elcsípni".

Boldizs azt mondta, nagyon örül az eredményének, mert előzetesen aláírta volna, ha valaki azt mondja neki, hogy továbbjut az időmérő első szakaszából a legjobb 12 közé. Hozzátette, azt egy kicsit bánja, hogy a 10. pozíciót nem sikerült megkaparintania, de mivel használt gumikon próbált jó köridőket futni, bizonyos értelemben várható volt, hogy lemarad a fordított rajtrácsos pole pozícióról.

Kismarty úgy vélte, bár a mezőny végéről kell rajtolnia, nem lehet csalódott, mert a második szabadedzéshez képest sokat sikerült előre lépnie, és jó irányba változtattak a versenyautón. Kiemelte, hogy vasárnap más időjárási körülmények között kell versenyezniük, így a szombati beállításoknak már nem veszik hasznát.

Boldizs és Kismarty spanyol csapattársa, a Zengő Motorsport Cupráját vezető Mikel Azcona az ötödik rajtkockát szerezte meg.

A WTCR első futama vasárnap 9.15-kor kezdődik, a másodikat 12.15-től, a harmadikat pedig 16.15-től rendezik a Hungaroringen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!