SuperEnduro GP - A címvédő Billy Bolt nyerte a döntőket, Zsigovits 7. és 8.

Sport, 2023.02.05

A világbajnoki címvédő Billy Bolt nyerte a legmagasabb, vagyis a Prestige kategória mindhárom döntőjét szombaton, a Papp László Budapest Sportarénában rendezett SuperEnduro GP terepmotoros vb-futamon. A géposztály magyar indulója, Zsigovits Norbert két finálét fejezett be, egyszer hetedikként, egyszer pedig nyolcadikként zárt.

Terepmotoros vb-futam a Papp László Budapest Sportarénában A teltház előtt megrendezett látványos eseményen a három döntő alapján kialakult összesített eredménysor élén is a brit Bolt végzett, mögötte honfitársa, Jonathan Walker zárt másodikként, az amerikai Cody Webb pedig harmadikként.

A hatszoros vb-győztes lengyel Taddy Blazusiak összetettben hetedik, Zsigovits pedig tizedik lett.

A világbajnoki sorozat budapesti versenyének betétfutamaként megrendezett Európa-kupa küzdelmeiben négy magyar motoros volt érdekelt, a két döntő futam közül a másodikat Szőke Márk nyerte, aki így legjobb magyarként az összetett harmadik helyén zárta az eseményt.

A SuperEnduro GP vb-sorozat harmadik viadala után az összetettben Bolt vezet 184 ponttal, mögötte Walker a második (158 pont), Webb (124) pedig a harmadik. Zsigovits a 11. helyen áll 41 ponttal. A következő fordulóra március elején, Izraelben kerül majd sor.
(MTI)

Galériánk

Terepmotoros vb-futam a Papp László Budapest Sportarénában Terepmotoros vb-futam a Papp László Budapest Sportarénában Terepmotoros vb-futam a Papp László Budapest Sportarénában
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!