Szabó Gabriellának elölről kell kezdenie a vízi alapozást

Sport, 2020.04.06

Elölről kell kezdenie a vízi alapozást Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozónak.

Az UTE sportolója hétfőn az M1 aktuális csatornán felidézte: a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpia után nagyon komolyan gondolta, hogy befejezi a pályafutását, de a sportág szeretete visszarántotta.

"A tokiói olimpia nekem alapvetően nem volt kilátásban, de aztán mindig életben tartott, amikor tudtam, hogy van egy kis reményem rá. Van is egy visszaszámláló a telefonomon, hogy hány nap lett volna még hátra a felkészülésből" - közölte.

Szabó hozzátette, nagyon szeretett volna már a válogatóversenyeken lenni, de napjainkban az ő életében is háttérbe szorult a sport, ezért csak magánemberként tudja megélni a jelenlegi helyzetet.

"Öt perc után mindig eszembe jut, mi zajlik most a világban, az enyémnél százszor nagyobb problémák vannak, ezért nem tudok sportolóként létezni ebben a helyzetben" - ismerte el.

Szabó Gabriella - aki 2016 óta nem szerepelt jelentős világversenyen - a közelmúltban az Egyesült Államokban edzőtáborozott, és mint mondta, tökéletes felkészülés van mögötte.

"Nagyon jól ment minden, már hangolódtunk a rövidebb távokra, de be kellett húzni a kéziféket, és most kezdhetem elölről a vízi alapozást" - közölte.

Jelenleg napi egy-két edzéssel igyekszik szinten tartani a formáját, és már idehaza is vízre tud szállni. Párostársával, Kozák Danutával nem készülnek együtt, amíg nem készül el a módosított hazai versenynaptár, mivel utóbbi Szolnokon edz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!