TV műsor

Szabó László az egyetlen elnökjelölt a sakkszövetségben

Sport, 2019.04.29

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) vezetője lesz az egyetlen elnökjelölt a Magyar Sakkszövetség (MSSZ) jövő szombati tisztújító közgyűlésén.

Az MSSZ hétfői tájékoztatása szerint lezárult a hivatalos jelölési időszak. Összesen 31-en kandidálnak elnökségi tagságra, a szövetségben az elnök mellett egy alelnök és tíz elnökségi tag dolgozik majd. A helyszínen - az alapszabálynak megfelelően - további jelölésekre nyílik mód.

"Sajnos nem áll módomban folytatni az elnöki munkát" - jelentette ki Seszták Tamás, az MSSZ jelenlegi elnöke, aki 2015 májusában Seszták Miklóstól, unokatestvérétől vette át a posztot. "Minden támogatómnak köszönöm az eddigieket, köszönöm a lehetőséget és biztos vagyok benne, hogy értő kezekben nagyszerű fejlődés vár a magyar sakkozásra."

"Az elmúlt hónapokban számos versenyző, sportszakember és sportszervezet keresett meg, kért fel arra és támogatott abban, hogy vállaljam el a Magyar Sakkszövetség elnöki posztját" - fogalmazott Szabó László. "Miután sok-sok megbeszélést folytattam többtucatnyi, a magyar sakkéletet ismerő, alakító szakemberrel, úgy döntöttem, hogy a felkérést elfogadom és a sakkszövetség május 11-edikei tisztújító közgyűlésén megméretem magam az elnöki posztért."

Szabó László hozzátette, a sakkozás nagy tisztelője és rajongója, s minden tanácsot, javaslatot, támogatást örömmel fogad.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!