Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a sportolók és a katonák sokban hasonlítanak

Sport, 2022.11.26

A sportoló és a katona tevékenysége közel áll egymáshoz - fogalmazott a honvédelmi miniszter szombaton Budapesten, a Magyar Honvédség 35. tenisz csapatbajnokságának megnyitóján.

A Magyar Honvédség 35. tenisz csapatbajnokságának megnyitója Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: az a fegyelmezettség, amit egy komoly sportteljesítményhez nyújtani kell, valamint a rendszeresség, az eltökéltség és a határozottság egyaránt jellemzi a sportolókat és a katonákat.

A honvédelmi miniszter kitért arra is, hogy az ötödik Orbán-kormányban a honvédelmi tárcához került a sport területe is. Elmondta: az élsportban jól áll Magyarország, de sokat kell még tenni azért, hogy a magyar nemzet sportoló nemzet is legyen.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a hagyományok fontosságáról szólva hangsúlyozta: a több mint három évtizedes múltú honvédségi tenisz csapatbajnokság jól mutatja a katonák sport iránti elkötelezettségét, és példázza azt is, hogy mennyi lehetőség van a sport és a honvédelem összedolgozásában.

A Magyar Honvédség 35. tenisz csapatbajnokságán - amelyen hat csapat indult - a honvédelmi miniszter is pályára lépett.
(MTI)

Galériánk

A Magyar Honvédség 35. tenisz csapatbajnokságának megnyitója A Magyar Honvédség 35. tenisz csapatbajnokságának megnyitója A Magyar Honvédség 35. tenisz csapatbajnokságának megnyitója A Magyar Honvédség 35. tenisz csapatbajnokságának megnyitója
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!