Szardínia Kupa - Döntetlen a hollandokkal

Sport, 2022.08.07

A magyar női vízilabda-válogatott 10-10-es döntetlent játszott a hollandokkal  a Sassariban zajló felkészülési torna vasárnapi zárófordulójában.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Bíró Attila tanítványai kissé fáradtan kezdtek, mert nem sokat tudtak pihenni a házigazda olaszok felett aratott szombat esti győzelmüket követően. Emiatt a hollandok háromgólos előnyre tettek szert a nagyszünetig. A harmadik és negyedik negyedben már a magyarok akarata érvényesült, a nemzeti együttesben a tornán bemutatkozó Peresztegi-Nagy Kinga három gólig jutott, a végén az egyenlítő találatot pedig Gurisatti Gréta dobta.

"Tekintettel arra, hogy tíz órán belül voltak újra vízben a játékosaink, a döntetlen jó eredmény, az olaszok elleni győzelemnek így van igazán értéke. Miként ezen a rendkívül erős tornán a második helyezés is elismerésre méltó" - fogalmazott a szövetségi kapitány.

"Nagyon sokat léptünk előre az Európa-bajnoki felkészülésben. Sokkal több pozitív jelet láttam ezen a tornán, mint negatívat, ezt az eredmények is alátámasztják. Van, akinek még fejlődnie kell, bár sok idő kétségtelenül már nincs erre. Összeségében azt kell mondjam, nem néz ki rosszul a történet" - mondta.

A magyar válogatott - amely a hazai rendezésű világbajnokságon júliusban második lett - a mostani döntetlent megelőzően Izraelt, Görögországot és Olaszországot győzte le, míg Spanyolországtól vereséget szenvedett a szardíniai tornán.

A kontinensviadal augusztus 27-én rajtol a horvátországi Splitben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!