Székely Márton: Elsősorban a játéklehetőség miatt választottam az RK Eurofarm Peliszter csapatát

Sport, 2021.07.03

Péntektől hivatalos, Székely Márton, a magyar férfi kézilabda válogatott hálóőre 1 éves szerződést írt alá az Észak-Macedón RK Eurofarm Peliszter csapatával.

Székely Márton
A fiatal kapust a választásáról és új csapatáról is kérdeztük. Mint ismert Székely Márton portugáliából teszi át székhelyét Bitola városába. Az FC Porto május közepén jelezte felém, hogy nem kívánnak szerződést hosszabbítani velem, a csapat elképzelésében egy magasabb, jobb adottságokkal rendelkező hálóőr szerepelt, amelyet én természetesen tiszteletben tartottam és elfogadtam, így elkezdtem új kézilabdacsapatot keresni magamnak - mondta el kérdésünkre Székely. Tekintettel arra, hogy az RK Eurofarm Peliszter egyiptomi kapusa, Karim Handavira hazatér, így megkerestek és ajánlatot tettek a szerződtetésemre. A csapat egy tapasztaltabb kapust keresett a fiatal tehetséges hálóőr, Marko Kizikj mellé, aki korábban az RK Vardar Szkopje együttesében palérozódott. Úgy vélem jó párost alkothatunk.  

Mindenképpen olyan csapatban szerettem volna szerepelni, amely sok nemzetközi mérkőzést játszik és amely sok játéklehetőséget biztosít számomra, nem szerettem volna olyan "nagycsapathoz" igazolni, ahol ez nem teljesült volna - tette hozzá Márton. Az RK Eurofarm Peliszter az Európa, sőt SEHA-liga érdekelt is, így a sok és minőségi játéklehetőség adottnak látszik. Az Európa-ligában a csapat fix csoportkörös, akár csak a Tatabánya, amely minimum 10 magasan jegyzett mérkőzést jelent és remélhetőleg sok játékpercet a számomra. Ráadásul a hazai bajnokságban a Vardar és Metalurg Szkopje ellen is parázs csaták és nehéz mérkőzések várhatók.  

Székely Márton ugyanakkor reméli, hogy új klubjának felvázolt terveit együtt sikerül teljesíteni, ami a lehető legjobb helyezés elérése a hazai bajnokságban és a nemezetközi kupákban egyaránt - zárta sorait a fiatal hálóőr.
(Webrádió)

Címkék

Székely Márton RK Eurofarm Peliszter
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!