Székely Márton: Komoly célokat fogalmaztak meg a Tatabányánál

Sport, 2022.04.24

Az utóbbi napok hírei arról szóltak, mely szerint több magyar válogatott játékost is leigazolt a Tatabánya együttese, köztük Székely Márton is. A válogatott hálóőr örömmel áll a feladat elé, hiszen amellett, hogy hazai környezetben játszhat, komoly célokat fogalmaztak meg a kék tigriseknél.

Székely Márton
1. A vb-selejtező első mérkőzését Izrael ellen éppen hogy csak be tudta húzni a magyar válogatott (33-32), ugyanakkor a visszavágón már megmutatkoztak a valódi erőviszonyok (31-22). Mi lehet ennek az oka szerinted, hogy a kinti mérkőzés ilyen nehézkesre sikeredett?

Sz. M.: Becsülettel felkészültünk a kinti mérkőzésre, ugyanakkor a sportban sajnos bármi megtörténhet, illetve a szakmai stáb által kért taktikai elemeket sem sikerült maradéktalanul betartanunk. Leginkább a saját hibáink miatt sikerült szorosra az izraeli összecsapás. A hazai mérkőzés során főleg a második félidőben jelentősen feljavult a védekezésünk, illetve sikerült könnyű gólokat is szereznünk. Természetesen nem voltunk elégedettek a kinti formával, szerettük volna itthon, hazai közönség előtt megmutatni, hogy képesek vagyunk jó játékkal legyőzni az izraeli együttest.  

2. Valószínűleg az első mérkőzés sem lett volna ilyen izgalmas idegenben, ha Rodríguez edző rendelkezésére áll a teljes keret, hiszen például a csapat egyik legjobbja, Bánhidi Bence is hiányzott az együttesből sérülés miatt. A magyar csapatból Bánhidi Bence, Lékai Máté, Máthé Dominik, Borbély Ádám, Bujdosó Bendegúz, Balogh Zsolt és Sunajko Stefan is hiányzott a visszavágón. Sok most a sérült, szerinted mi lehet az oka? 

Sz. M.: Bánhidi Bence, Lékai Máté és Máthé Dominik régóta sérüléssel bajlódik. Dominik például súlyos sérülést szenvedett, de már meg is műtötték és megkezdte a rehabilitációt, hogy mielőbb visszatérhessen klubcsapatába, illetve ismét a magyar válogatott rendelkezésére állhasson, ugyanakkor ez hosszabb időt fog majd igénybe venni. Bence és Máté sérülését kezelni kell, remélem mihamarabb visszatérhetnek a válogatottba, akár csak Balogh Zsolti, akinek az utolsó edzésen fordult ki a bokája, ezért nem szerepelhetett a második mérkőzésen. Az edzőnek ugyanakkor nehéz a dolga, hiszen a szűkített tizenhatos keretbe neki kell neveznie a játékosokat, pillanatnyi formát mérlegelve.

3. Januárban lesz a svéd, lengyel közös rendezésű világbajnokság. Mire számítasz ezen a kontinensviadalon? A legjobb erdeményünk eddig az 1986-os ezüstérem, míg a legrosszabb az 1995-ös 17. helyezés. Tavaly a csapat az 5. helyet szerezte meg.  

Sz. M.: A januári vb előtt már megkezdődnek a következő Európa Bajnokságra a selejtezők, így bizonyosan nem fogunk unatkozni. Remélem, hogy felszabadultan, a játékot élvezve tudunk játszani, annál is inkább, mivel ez a vb már selejtező pozíciót is érhet a következő olimpiára. A személyes reményeim között szerepel, hogy az egyik ilyen helyet megszerezhetjük. Egy biztos, a válogatottnak sokkal jobban áll, ha felszabadultan tud játszani, nem pedig görcsösen megy bele egy mérkőzésbe. Bízom a csapatban és az elvégzett munkában, remélem minél jobb eredményt tudunk elérni és ki tudjuk szolgálni a saját, az edzői, valamint a szurkolói elvárásokat.  

4. Alapvetően tatabányai lakos vagy, korábban is játszottál a kék tigriseknél, így nem volt akkora meglepetés, hogy "haza" igazolsz. Mesélnél erről, illetve esetleg arról, hogy milyen külföldi megkereséseid voltak? 

Sz. M.: Büszkén mondhatom, hogy tatabányai lakos vagyok, számomra megtisztelő, hogy az újjáalakuló bányásznál gondoltak és számítanak rám. Most, hogy szinte valamennyi igazolás kiderült, látszik, hogy komoly erősítések várhatók és nagyon megtisztelő, hogy rám is gondoltak, ahogy eddig is, én megpróbálom a maximumot nyújtani. Szeretném ha minden egyes mérkőzésen egyre több és több szurkoló látogasson el a mérkőzéseinkre és minél többször töltsük meg az újonnan épült multifunkcionális csarnokot. A csapat nem titkolt szándéka, hogy hazai környezetben alaposan megnehezítse a két, Bajnokok Ligájában érdekelt magyar együttes dolgát a bajnokságban. Akár milyen sorozatban is indulunk el a jövőben, ott szeretnénk minél jobb eredményt elérni és minél tovább menetelni. Voltak külföldi megkereséseim az EB előtt és után is, de erről most nem szeretnék beszélni. Amilyen célok és álmok vannak Tatabányán és amilyen szinten szeretnék ezt felépíteni, igazán örülök, hogy ennek részese lehetek, radásul ezt mind hazai környezetben tudom megtenni, gyakorlatilag nem is volt kérdés, hogy hol folytatom a pályafutásom. Ennyi válogatott csapattárssal nagyon jó lesz együtt játszani és ennek a válogatott számára is csak pozitív hozadéka lehet. Sokat várok és remélek a következő szezontól.  

5. A Tatabánya jelentős erősítéseket jelentett be, hiszen a kék tigrisekhez igazol a következő szezontól Cristian Ugalde, Nemanja Obradovics, Mateo Maras, valamint jelenlegi csapattársad Josip Peric is, akivel jelenleg az Eurofarm Perliszterben játszol. Gondolom a cél minimum a 3. hely megszerzése a bajnokságban, valamint eredményes nemzetközi kupaszereplés? 

Sz. M.: Ez ugyan a saját véleményem, de a minimum cél bizonyosan a harmadik hely elérése, ráadásul a csapatunk tovább erősödött, hiszen Rodríguez Álvarez Pedro és Topic Petar is a kék tigriseket fogja erősíteni, mindkét játékos a Balatonfüred együttesétől érkezik Tatabányára. Pedro korábban a Pick Szegedben is szerepelt (szerk). Mindkét játékos magyar válogatott is egyben, látható a klub célja, amely az, hogy magyar válogatott játékosok adják a csapat gerincét és ez több szempontból is jó. Egy biztos, komoly célokat fogalmaztak meg a Tatabányánál, szeretnénk minél előkelőbb helyen szerepelni, legyen az a bajnokság vagy nemzetközi kupasorozat és ennek érdekében mindent meg is fogunk tenni. Óriási álmom, hogy egyszer a Final4-ban is megmutathassam magam. Izgatottan várom már a jövő évet.  
(Webrádió)

Címkék

Székely Márton Tatabánya
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!