Székely Márton: Szeretnénk megvalósítani az álmainkat

Sport, 2023.01.06

A vb csoportmérkőzésekre készülő magyar kézilabda válogatott kapusával a Szlovénia elleni felkészülési mérkőzést megelőzően beszéltünk, amelyet egy góllal 27-28 arányban sikerrel abszolvált a nemzeti együttes.

Székely Márton
WR: Először is szeretnék gratulálni, hiszen január 2-án krisztusi korba léptél, volt némi ünneplés?

Sz.M.: Nem szoktam nagy születésnapi bulikat tartani, de természetesen azért megünnepeltük a jeles alkalmat. El kell mondjam, hogy tökéletesebben nem is telhetett volna a napom, hiszen a délelőtt folyamán felköszöntött a családom, a kisfiam és a feleségem, ugyanakkor nap közben sokszor jelzett a telefonom is, hiszen sokan küldtek üzenetet. Természetesen a csapattársak sem maradhattak ki, ugyanakkor el kell mondjam, hogy nem csak engem, hanem Zoránt is felköszöntötték, hiszen egy napon születtünk. Vacsoránál mindketten kaptunk tortát, de az italokat természetesen mi álltuk.

WR: Juhász Ádám sajnálatos szemsérülést szenvedett a nemzeti együttes edzésén, így nem tud pályára lépni a jövő szerdán kezdődő, olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Mi történt, illetve Ádámon kívül mindenki egészséges? 

Sz.M.: Szörnyű tragédia ami Ádámmal az előmelegítés során történt, mindenki azért szurkol, hogy minden rendben legyen a szemével. Innen is küldjük neki folyamatosan az energiát, hogy minél előbb meggyógyuljon. Egyelőre mindenki más egészséges, Hanusz Egon is csatlakozott a kerethez, így vele együtt tudunk nekifutni a felkészülési meccseinknek.

WR: A csapat a D csoportba került, azonban a torna előtt még Szlovéniával játszik. Dean Bombacot vagy Borut Macovseket nem kell neked bemutatni, mit vársz ettől az találkozótól?

Sz.M.: Az első mérkőzés ugyan nem zárt kapus, de nem közvetítik, ezt kérte a szlovén szövetség, amit természetesen mindenki tiszteletben tart. Valószínűleg olyan elemeket szeretnének éles helyzetben gyakorolni, amire a második mérkőzésen nem lenne lehetőségük, hiszen azt már közvetíti a televízió (M4 Sport). Zorman az egyik nyilatkozatában ki is fejtette, hogy az első körben nem az eredmény a legfontosabb számukra, hanem a taktikai variációk kipróbálása, tesztelése. Biztos vagyok benne, hogy két merőben különböző mérkőzésre számíthatunk, egy remek játékosokból álló szlovén válogatott ellen.

WR: A "D" csoportban a Koreai Köztársaság, Izland, valamint Portugália ellen játszik a csapat, a középdöntőbe az első három helyezett kerül. Mire számítasz ezeken az összecsapásokon?

Sz.M.: Nehéz mérkőzésekre számítok, de bízok abban, hogy sikerül átlépnünk a saját árnyékunkat és tovább tudunk lépni a lehető legtöbb ponttal és sikerül megvalósítani az álmainkat.

WR: A nemzeti együttes vezetése az első hétben látná a magyar csapatot, tekintve, hogy a jövő szerdán kezdődő torna kvalifikációt is jelent az olimpiára. Hogyan látod az esélyeket?

Sz.M.: Mi is szeretnénk megvalósítani a kitűzött célt, ugyanakkor meg kell jegyezzem és nem kibújni akarok a felelősség alól, hogy nagyon nehéz lesz, szinte bravúr kategória, de abban is biztos vagyok, hogy mindenki meg fog tenni mindent annak érdekében, hogy rácáfoljunk azokra, akik az erőviszonyokat tekintve a gyengébb helyre sorolnak bennünket. Hajrá magyarok!
(Webrádió)

Címkék

Székely Márton
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!