Székely Márton szerint az új klubcsapata teljes mértékben számít rá

Sport, 2021.08.12

Székely Márton kézilabdakapusnak az északmacedón Eurofarm Peliszter csapatánál garantálták, hogy megfelelően fel tud készülni a januári, hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

Székely Márton "A nyár eléggé kacifántosra sikeredett, de nagyon örülök, hogy pont került az ügyek végére, és olyan klubnál játszhatok, ahol teljes mértékben számítanak rám, bíznak bennem, és azért hoztak, hogy tudjak segíteni a csapatnak. Megpróbálom bizonyítani, hogy jól választottak, amikor idehívtak" - nyilatkozta csütörtökön a 31 éves kézilabdázó az M1 aktuális csatornán.

Székely az előző szezonban a Telekom Veszprém játékosa volt, amely a tavaszi szezonra kölcsönadta az FC Portónak, és bár ott remekül teljesített, a portugál klub vezetői nem számítottak rá a továbbiakban, így került az északmacedón csapathoz.

"Azért is igazoltam ide, mert az előzetes egyeztetések és az edzői beszélgetés alapján garantálták, hogy megfelelően fel tudok készülni a januári Európa-bajnokságra. Minden egyes meghívóért meg kell küzdeni és meg kell dolgozni, de ha a nemzeti csapatban számítanak rám, itt minden alapot megadnak, hogy megfelelő játékperccel rendelkezzek" - magyarázta.

Az Eurofarm Peliszter július 19-én kezdte az alapozást, az első tétmérkőzését pedig szerdán játszotta, amikor 14-14-es első félidőt követően 31-22-re legyőzte a Vardar Szkopjét, ezzel elhódította a Szuperkupát.

"Jól éreztem magam a pályán. Bár korai tétmeccset játszottunk, úgy éreztem, megfelelő volt a formaidőzítésünk, megfelelő munkát végzett az edzői stáb. Tudtuk, hogy a tavalyi eredmények után van keresnivalónk egy mérkőzésen is, és lesz a bajnokságban is" - vélekedett Székely, aki a bravúros védések mellett egy góllal is hozzájárult új csapata szerdai sikeréhez.

Az előző idényben a Vardar és az Eurofarm pontazonossággal zárt a bajnoki tabellán, de az egymás elleni eredmények előbbinek kedveztek.

Az Eurofarm a mostani szezonban a bajnokságon kívül a SEHA Ligában és az Európa-ligában is szerepel majd.
(MTI)

Címkék

Székely Márton
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!