Székely Márton: Tudunk még jobban játszani!

Sport, 2022.01.18

A férfi kézilabda Európa-bajnokság utolsó mérkőzését játssza a B-csoportban a magyar válogatott, a keddi mérkőzés előtt Székely Mártont kérdeztük.

Férfi kézilabda Eb - Magyarország - Hollandia
WR: A holland együttes alaposan meglepte a magyar válogatottat a gyors játékával, ugyanakkor te voltal annak a meccsnek az egyik legjobbja véleményem szerint. Milyen volt belülről a mérkőzés? Mi vezethetett a 3 gólos vereséghez? 

Sz.M.: Sok fórumon és a mérkőzés után is elmondtuk már, hogy valami oknál fogva nem tudtuk visszaadni mindazt amire felkészített minket a szakmai stáb, sem védekezésben, sem támadásban nem tudtunk megfelelni az edzői elvárásoknak és a megbeszélt taktikát sem vittük ki a pályára. Mindezek mellé olyan kulcsmomentumokban hibáztunk és kapkodtunk, ami a végső vereséghez vezetett. Belülről azt éreztem, hogy hiába küzdünk és hajtunk, visz előre a szívünk, de valamiért a sokadik felzárkózásunk utáni gyermeteg hibáinknál, hogy sosem szakad át az a bizonyos gát, így bármeddig játszhattuk volna a mérkőzést, azon a napon, nem tudunk volna felül kerekedni a holland csapaton.

WR: Portugália ellen, ha nehezen is de sikerult kiharcolni végül a győzelmet. Mi volt a kulcs momemtum? Ezen a meccsen szinten nagyon jól szálltál be a mérkőzésbe. 

Sz.M.: Hiába kezdtünk rosszul, megmutattuk, hogy van tartása a csapatnak, van ereje és küzdünk harcolunk a meccs végéig, akár csak az első mérkőzésen, de már kevesebb hibával és koncentráltabban játszottunk. Az a bizonyos gát is átszakadt amikor vezettünk már három góllal, de abból is látszik, hogy ez sem volt az igazi arca még a csapatnak, mert jöttek a hibák és újra közel engedtük magunkhoz az ellenfelünket. A kulcs momentum szerintem az volt, amikor Dominik belőtte az utolsó gólunkat, hiszen egészen addig fej-fej mellett haladt a két együttes, hol mi, hol a portugálok próbáltak meg dominálni. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megnyernünk a mérkőzést és pozitív töltettel készülhetünk az utolsó csoportmérkőzésünkre.

WR: A Palmarssonnal felálló Izland ellen szintén nehéz összecsapás várható, reméljük szinten magyar győzelemmel zárulhat ez a találkozó is. Mire számítasz a keddi mérkőzésen? 

Sz.M.: Bízom benne, hogy azt az arcunkat fogjuk végre mutatni, amire igazán képesek vagyunk. Kollektívan, csapatként tudjuk, hogy tudunk még jobban játszani és ennek itt az ideje, ha be szeretnénk jutni a középdöntőbe. Tisztességesen felkészültünk, ahogy eddig mindenkivel szemben és nekiugrunk az izlandi csapatnak. Bízom benne, hogy szurkolói támogatással sikerrel zárhatjuk ezt a mérkőzést, csak erre koncentrálunk, a kézilabdára, nem pedig a matematikára.

Az Izland-Magyarország mérkőzés kedden 18 órakor kezdődik, az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

(Webrádió)

Címkék

Székely Márton férfi kézilabda Európa-bajnokság
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!