Székely Norbertet Völgyi Péter váltja a női kosárlabda-válogatott élén

Sport, 2024.03.26

Székely Norbert, a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya a magyar szövetség (MKOSZ) keddi elnökségi ülésén lemondott posztjáról, a testület pedig Völgyi Pétert nevezte ki utódjának.

Az MKOSZ honlapjának közlése szerint a szövetség vezetése megköszönte Székelynek "a 2017 óta elvégzett kiváló építő munkát", melynek csúcsaként a női csapat a tavalyi Eb-n negyedik lett, és már 16. a világranglistán.

A beszámolóból kiderül, a szervezet a soproni olimpiai kvalifikációs torna után - melyen a magyar válogatott az utolsó játéknapon szoros küzdelemben kikapott a spanyoloktól, így lemaradt a párizsi kvótáról - "hagyott időt a helyzet higgadt értékelésére, a szakmai szempontok alapos elemzésére".

Székely Norbert az ülésen bejelentette, hogy lemond posztjáról, amit az elnökség elfogadott, megértve a távozó kapitány érveit, "aki már a selejtezők előtt jelezte, hogy az olimpiai ciklus végeztével visszavonul a felnőtt női válogatott vezetésétől".

A szövetség vezető testülete Völgyi Péter személyében már ki is nevezte Székely utódját. Az MKOSZ a női válogatott szövetségi kapitányi pozíciójában továbbra is magyar vezetőedzőben gondolkodott - áll a közleményben.

A korábban férfi szakágban magyar bajnoki címig és kupagyőzelemig jutó Völgyi a DVTK női csapatával idén az Euroliga négyes döntőjének küszöbéig menetelt. A szakember tavaly az év edzője lett, miközben 2017-től az elmúlt év nyaráig az U18-as női válogatottat vezette, mellyel 2019-ben Eb-ezüstérmet szerzett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!