Székesfehérvári tenisztorna - Piros Zsombor búcsúzott a negyeddöntőben

Sport, 2024.03.15

Piros Zsombor búcsúzott a székesfehérvári challenger-tenisztorna pénteki negyeddöntőjében.

Az ATP-rangsorban karriercsúccsal 106. játékos az utolsóként versenyben maradt magyar volt, és - Dominic Thiem váratlan búcsújával - egyben a negyeddöntő legmagasabban rangsorolt résztvevője is a 75 ezer dollár összdíjazású Kiskút Openen.

A nyolc között Pirosra a világranglistán 167. francia Titouan Droguet várt, akit a hetedik helyen emeltek ki a szervezők. Első találkozójukon a 24 éves közönségkedvenc 3:1-re ellépett, majd kisebb hullámvölgy következett, és a 191 centis, hatalmasakat adogató ellenfél 3:4-re fordított. Ezután ismét a másodikként rangsorolt magyar diktálta a tempót - a 22 esztendős Droguet dühében többször is földhöz vágta az ütőjét -, és egy újabb brékkel 50 perc után szettelőnybe került.

A folytatásban az Australian Open 2017-es junior bajnoka 0:2-nél tudott egy gémet hozni, ám ezután erőnléti problémák léptek fel nála, sorra mentek el a labdamenetek, miközben a francia stabilan irányított hátulról, és könnyedén kiegyenlített.

A mérkőzés képe az utolsó felvonásban sem változott, a frissebben mozgó Droguet rögtön brékelt, és 0:2-nél úgy tűnt, hogy hamar "elmehet" a meccs. Ekkor azonban a magyar Davis Kupa-válogatott alapembere összeszedte magát, kevesebbet rontott - miközben a rivális is elkezdett hibázni -, és egy 14 labdamenetes gém végén utolérte Droguet-t (2:2). Ismét nyílt lett a csata, csakhogy a francia megint brékelt, majd a szervája is sérthetetlennek bizonyult, és 4:5-nél Piros meccslabdát hárított. A vereséget azonban nem tudta elkerülni, mert az ellenfél ezután kiszerválta a találkozót, amely 2 óra 20 percig tartott.

Piros Zsombor azzal kezdte értékelését, hogy fizikálisan sokat kivett belőle az összecsapás.

"A végén már görcsöltem, és azért ejtettem, mert nem tudtam mihez nyúlni" - mondta az MTI-nek. "Erőnlétileg ezzel együtt jó úton járok, és remélem, a salakszezon folytatásában még jobb formában leszek. Tavaly hasonlóan kezdtem az idénynek ezt a részét, kicsit deja vu érzésem is van, most megyek Zadarba, és bízom benne, hogy végre összejön a következő hónapokban a top 100" - tette hozzá.

Eredmény, negyedöntő:

--------------------------
Titouan Droguet (francia, 7.)-Piros Zsombor (2.) 4:6, 6:1, 6:4
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!