Szilvásvárad Masters - Lengyel siker a vasárnapi főszámban

Sport, 2022.07.31

A lengyel Michal Kazmierczak győzött a Szilvásvárad Masters nemzetközi lovas sorozat díjugrató-versenyének vasárnapi főszámában, amelyben a legjobb magyarként ifj. Szabó Gábor nyolcadikként végzett.

Az Autó Nexus Kft. díjáért rendezett Grand Prix-n 150 centiméteres akadályokat kellett leküzdenie az erős, nemzetközi mezőnynek a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban. Az Erdélyi Mónika által épített pálya nehézségét jól mutatja, hogy az első fordulóban kizárólag Kazmierczak zárt verőhiba nélkül, de ő is kapott egy hibapontot időtúllépésért.

A 34 fős mezőnyből kilencen jutottak a második fordulóba, mivel a lengyel lovas ott sem hibázott Zirocco Air nyergében, így magabiztosan diadalmaskodott. Lova apja Zirocco Blue, amely a holland csapattal világ- és Európa-bajnok volt.

Másodikként a pénteki főszámban győztes osztrák Gerfried Puck és lova, Equitron Naxcel V végzett, párosuk elsőre egy verőhiba miatt négy hibaponttal zárt, majd a másodjára hibátlanul lovagók közül a leggyorsabb volt. A harmadik Columbus G nyergében az északmacedón Luka Zaloznik lett, aki a 2019-es, rotterdami Európa-bajnokságon döntős volt.

A tíz magyar induló közül egyedül ifj. Szabó Gábor indulhatott a legjobb kilencet felvonultató második körben. A DEAC versenyzőjének - és Mezőhegyes Chabalának - mindkétszer egy verőhibája volt, így nyolc hibapontjával nyolcadik lett. Jól szerepelt még a hazai indulók közül Lawisangos nyergében Szuhai Gyula, aki egy verőhibával tizedikként éppen lemaradt a továbbjutásról némi időtúllépése miatt.

A tavaly útjára indított Masters versenysorozat idei első eseménye két hete egy nemzetközi fogathajtó verseny volt, a harmadik állomása pedig nemzetközi díjlovas verseny lesz október 6-tól 9-ig.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!