Szilvásvárad Masters - Szlovák győzelem a szombati főszámban

Sport, 2022.07.30

Az U25-ösök versenyében szlovák siker született, Szabó-Máriás Sára pedig második lett a Szilvásvárad Masters nemzetközi lovas sorozat díjugrató versenyének szombati versenynapján.

A Masters Nemzetközi Díjugrató Verseny Szilásváradon A délelőtti, kora délutáni programban helyet kapott fiatal lovak döntője, Silver és Gold Tour verseny, voltizsbemutató, póni és gyermek versenyszám, valamint VIP Tour. Az esti műsorban zajlott ifjúsági és U25-ös nagydíj, valamint Ride and Drive verseny a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban.

Az U25 Nagydíjat a La Contessa Kastélyszálló Díjáért rendezték, a 140 centis akadályokkal 21 versenyző, köztük 11 magyar küzdött meg. Öt lovas - négy magyar és egy szlovák - teljesítette hibátlanul a pályát, ők kerültek az összevetésbe. Ebben hárman mentek végig akadályverés nélkül: győzött a szlovák Michaela Jeskova (Joebon Blue) 36.18 másodperccel, második lett Szabó-Máriás Sára (Medáll) - az Interhorse Truck Díjáért pénteken rendezett versenyben harmadik ifj. Szabó Gábor felesége - 37.54-gyel, míg harmadikként Weinhardt Virág (London's Chagana) végzett 41.71-gyel. Utóbbi az első magyar egyéni Európa-bajnok volt a gyermek korosztályban, azóta pedig évek óta a felnőttek között is az egyik legeredményesebb versenyző, több nagydíjon volt a legjobb magyar lovas. A leggyorsabban ifj. Szuhai Gyula (Perthy Jackson) ment végig a pályán 34.81-gyel, de ő az utolsó akadályt lehúzta. A fiatal lovas tavaly még gyermek Európa-bajnok volt, idén pedig már az ifjúságiban egyéni Eb-ötödik.

Az Ifjúsági Nagydíj az Autós Nagykoalíció Díjáért zajlott 14-18 évesek részvételével. Az akadályok 130 centin voltak és a 18 fős mezőnyben a szlovák Kirsten Katarina (Packova) volt a leggyorsabb az összevetésben 36.26 másodperccel. A 14 éven aluliaknál, a gyermek versenyszámban, 120 centis akadályokon hibátlanul túljutva Hermann Zsófia (LNS Cassian) győzött.

A csütörtökön kezdődött viadal - melyen a legjobb hazai és nemzetközi díjugratókat láthatják az érdeklődők a Szalajka-völgy bejáratánál lévő Lovasközpontban - vasárnapig tart.

A tavaly útjára indított Masters versenysorozat idei első eseménye, két hete egy nemzetközi fogathajtó verseny volt, a harmadik állomása pedig nemzetközi díjlovas verseny lesz október 6-tól 9-ig.
(MTI)

Galériánk

A Masters Nemzetközi Díjugrató Verseny Szilásváradon A Masters Nemzetközi Díjugrató Verseny Szilásváradon A Masters Nemzetközi Díjugrató Verseny Szilásváradon A Masters Nemzetközi Díjugrató Verseny Szilásváradon A Masters Nemzetközi Díjugrató Verseny Szilásváradon A Masters Nemzetközi Díjugrató Verseny Szilásváradon A Masters Nemzetközi Díjugrató Verseny Szilásváradon A Masters Nemzetközi Díjugrató Verseny Szilásváradon A Masters Nemzetközi Díjugrató Verseny Szilásváradon A Masters Nemzetközi Díjugrató Verseny Szilásváradon A Masters Nemzetközi Díjugrató Verseny Szilásváradon A Masters Nemzetközi Díjugrató Verseny Szilásváradon A Masters Nemzetközi Díjugrató Verseny Szilásváradon
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!