Szita Zoltán visszatér a Wisla Plock kézilabdacsapatához

Sport, 2024.01.04

Szita Zoltán nyáron visszatér az Orlen Wisla Plock kézilabdacsapatához, amely három évre szóló szerződést kötött a magyar válogatott balátlövővel.

Szita Zoltán A lengyel klub csütörtökön a honlapján számolt be a 25 éves játékos leigazolásáról.

Szita az elmúlt két idényben az OTP Bank-Pick Szeged színeiben szerepelt, korábban azonban három szezont töltött el a Plockban.

A lengyel egyesület kiemelte, Szita Zoltán szerződése nyártól érvényes és három évre szól.

"Nagyon örülök, hogy az általunk és a szurkolóink által is jól ismert Szita Zoltán két év után visszatér. Bátran állíthatom, hogy egy ilyen fiatal és ígéretes játékos tökéletes tagja lesz a csapatunknak, és segíteni fog a céljaink elérésében" - idézte a Plock honlapja Adam Wisniewski sportigazgatót.

A játékos az M4 Sporton úgy fogalmazott: aki követi a kézilabdát, az láthatja, hogy nem élete legsikeresebb másfél éve áll mögötte. Már az előző szezonban megfogalmazódott benne a távozás gondolata, amikor 13 góllal kikaptak a dán Aalborgtól a Bajnokok Ligájában, ráadásul utána nem a posztján, hanem balszélsőként kapott lehetőséget.

A Plockot a vezetőedző személye miatt választotta, hiszen Javier Sabatéval a távozása óta is tartotta a kapcsolatot.

"Ő is látta, hogy nem úgy működnek a dolgok, nem úgy játszom, nem az a Szita Zoltán vagyok, aki nála voltam" - szögezte le.

A szegedi szerződése 2025-ig szólt, de közös megegyezéssel bontották fel, vagyis a klubvezetők nem akadályozták meg a távozását, mert látták, hogy "valami nem működik".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!