Szlovák jégkorongliga - Szétlövésben győzött a DVTK

Sport, 2021.02.28

A rájátszásba kerülésért harcoló DVTK Jegesmedvék szétlövés után 3-2-re legyőzte a vendég Banska Bystricát (Besztercebánya) a szlovák jégkorongliga vasárnapi játéknapján.

Égetően szüksége volt a pontokra a DVTK-nak, mivel nyolc fordulóval a vége előtt nem állt rájátszásra jogosító helyen, ráadásul az éppen előtte lévő Nové Zámky (Érsekújvár) - Majoross Gergely vezetőedző klubja - a játéknapon a sereghajtó Liptovsky Mikuláshoz (Liptószentmiklós) látogatott, és nyert 3-1-re.

A miskolciak ebben az idényben mindhárom alkalommal kikaptak a Besztercebányától - egyszer szétlövésben, kétszer alapjátékidőben -, és csupán négy gólt ütöttek.

Kimaradt emberelőnye után tudott vezetést szerezni a Jegesmedvék alakulata, a 13. percben Jack Walker fonákkal emelt a kapuba. Gyorsan jött a válasz, a kapus Adorján Attila már nem ért át a hosszú sarokra spárgában. Még a szünet előtt Csányi Karol emberhátrányban zárt le góllal egy kontrát. A második harmadban hiába birtokolta a korongot és próbálkozott többet Tokaji Viktor alakulata, mégis a rivális egyenlített emberelőnyben.

A harmadik felvonásban sok volt a kiállítás, és erősen nyomott a Beszterce, ám gól nem esett, jöhetett a hosszabbítás, majd a szétlövés, amelyben a hazaiak voltak jobbak.

Hét fordulóval a vége előtt az Érsekújvárnak és a Besztercebányának 50-50, míg a már nem továbbjutó helyen álló DVTK-nak 40 pontja van.

Szlovák liga, alapszakasz:
DVTK Jegesmedék-HC Banska Bystrica (szlovák) 3-2 (2-1, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0), szétlövés után
------------------------------------------------------------------------------------------
a DVTK gólszerzői: Walker (13.), Csányi (19.)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!