Szombaton küzdősport gála lesz a Riz Levente Sportcsarnokban

Sport, 2023.06.02

Szombaton a Superfight Series Hungary 11. gálaestjének keretében rangos küzdősport gálát rendeznek a Riz Levente Sportcsarnokban.

"Nagyot vállaltunk, hogy visszajöttünk Budapestre, és ebben a gyönyörű sportcsarnokban próbáljuk megvetni a lábunkat. Próbáltuk odatenni magunkat, ennek is köszönhetően két Európa-bajnoki címmeccset hoztunk össze" - fogalmazott a pénteki sajtótájékoztatón a társszervező Nagy Balázs.

Botka István, a Prémium Média & Sport Management sportmenedzsere arról beszélt, az elmúlt években ugyan akadtak nehéz időszakok, de a sorozat fejlődése töretlen volt, ennek ékes példáját adja majd a szombati gála.

"Sok víz lefolyt a Dunán a 2018-as első gála óta. Voltak jobb és rosszabb periódusok. Külön öröm számunkra, hogy a 17. kerület, illetve a Riz Levente rendezvényközpont vezetésével karöltve visszatérhetünk Budapestre. Hisszük, hogy mindenki számára nagy megelégedéssel, remek gálát tudunk összehozni együtt" - mondta Botka.

A tájékoztatás szerint a gálán az előmeccseket nem számítva 11 összecsapást rendeznek, az Európa-bajnoki címmeccsek az est főmérkőzései lesznek. Tóth Csabára 5x3 perces muay-thai szabályrendszerben rendezett mérkőzés vár az övért, ellenfele pedig a szlovák Jakub Mikovcak lesz. Bereczki Dominik pedig K1-es szabályrendszerben mérkőzik meg a görög Pantelisz Szamprovalakisszel. Ha a meccs végigmegy, rájuk is öt menet vár.

"Nagyon sokat készültünk erre a mérkőzésre. Nemrégiben Thaiföldön is jártam edzőtáborban. Azt várom a mérkőzéstől, hogy a végén az én kezemet emeljék a magasba és az én derekamon landoljon az öv" - osztotta meg várakozásait Tóth Csaba.

Bereczki Dominik ennél is határozottabb volt: "tisztelem az ellenfelemet, viszont győzni megyek; néztem a srácot, láttam mérkőzéseit, igazi ragadozónak tartom, de én vagyok a vadász; ennek fényében megyek fel a szorítóba".

A sportcsarnok kapui 16 órakor nyílnak, az első előmérkőzést 17 órától rendezik, majd a gála hivatalos megnyitója 18 órakor lesz, utána jönnek sorban a meccsek egészen az Eb-címmérkőzésekig.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!