Szűcs Kinga röplabdázónak nagy céljai vannak Terville-ben

Sport, 2023.11.21

Szűcs Kinga, a francia női röplabda-bajnokságban szereplő Terville-Florange magyar légiósának tavaszi sérülése után sikerült újjáépítenie magát, és nagy céljai vannak klubjával a mostani szezonra.

A 30 éves játékos az MTI érdeklődésére elmondta, az előző, mentálisan és fizikálisan is nagyon nehéz idénye után elsősorban azzal a céllal szerződött a francia együtteshez, hogy újra felépítse magát.

"Az előző évadban Lengyelországban nem éreztem jól magam, nem tudtam megmutatni, mit tudok, erre pedig ráment a mentális egészségem, ami miatt aztán fizikálisan sem tudtam azt hozni, amire képes vagyok. Szezon közben úgy döntöttem, elég volt, így kerültem az olasz másodosztályba, de ott is kínlódtam magammal, nem tudtam kikapcsolni, átlendülni a kudarcélményen, ráadásul meg is sérült a térdem, majd lett egy trombózisom is" - mesélte hányattatásairól a 20-szoros válogatott ütőjátékos, aki az előző idényben előbb a Palac Bydgoszczban, majd a Seap-Sigel Marsalában szerepelt.

Szűcs kifejtette, 2,5 hónapot kellett kihagynia a térde miatt, és közel volt ahhoz, hogy "bedobja a törülközőt, mert nem látta a kiutat" a helyzetből.

"Akik ismernek, azok tudják, hogy nem adom fel, így eldöntöttem, hogy ennek itt vége, nem fogok semmit túlgondolni, és egész nyáron azon dolgoztam, hogy mentálisan és fizikálisan is helyre rakjam magam" - tekintett vissza a röplabdázó a közelmúltra. Hozzátette, vélhetően azért is viselte meg ennyire az előző idény, mert korábban soha nem volt sérült, így ezt is fel kellett dolgoznia.

"Rengeteget tanultam ebből az időszakból, szeptember óta nagyon erősnek érzem magam, hiszem, hogy ezek után minden gödörből ki fogok tudni mászni" - jelentette ki Szűcs, aki nagyon jól érzi magát a Terville-nél, ahová Romain Pitou vezetőedző külön kérésére érkezett azok után, hogy a csapat egyik légiósa megsérült.

"Romain már korábban is próbált szerződtetni, de akkor az én fókuszom máshol volt. Amikor most kiutaztam a csapathoz, akkor is elmondta, az a célja, hogy újra felépítsen engem, amiért nagyon hálás vagyok neki és a klubnak is. Megbecsülnek, amit nagyra értékelek" - nyilatkozott a röplabdázó.

Szűcs hangsúlyozta ügynöke, Dobi Edina szerepét is, aki "mindig a legjobb választást találja meg neki", így sokat köszönhet az egykori válogatott röplabdázónak.

A Terville nyolc forduló után hat győzelemmel az ötödik helyen áll a bajnokságban, de a hátránya mindössze egy pont a listavezető Mulhouse mögött, és eddig csak a két, Bajnokok Ligája-résztvevő együttestől kapott ki. Ennek kapcsán az ütő elmondta, a titkuk a gyors játék mellett a remek csapategységben keresendő.

"Nagyon szeretünk a pályán kívül is együtt lenni a lányokkal, és a stáb is törekszik a kellő lazaság és a kemény munka közötti helyes egyensúlyra. Nincsenek ellentétek, nincs széthúzás, és a mérkőzéseken mindenki maradéktalanul betartja a megbeszélt taktikát. Erre nagy szükség is van, mert a francia élvonal nagyon kiegyensúlyozott, senki ellen nem mehetünk biztosra" - mondta Szűcs, aki szerint a nyitásfogadóik stabilitása is fontos, mert a legjobb csapatoknak nagyon magas blokkjai vannak, amiket csak így tudnak "szétszedni".

A magyar légiós jelenleg a liga legjobb ütői között van - az összesített pontlistán tizedik -, aminek kapcsán kijelentette: a cél mindig az, hogy még jobb legyen, bízik magában és tudja, hogy képes még az eddigieknél is jobb játékra.

"Megyek tovább, teszem a dolgomat, látom a potenciált a csapatban, szeretnénk mindenkit legyőzni" - tekintett előre Szűcs, kiemelve: csapattársaihoz hasonlóan ő sem otthonülős típus, így a szabadnapjaikon mindig igyekeznek elfoglalni magukat egy utazással, vagy csak egy környékbeli sétával.

A magyar válogatottal kapcsolatos kérdésre úgy válaszolt, mindig is hangsúlyozta, óriási megtiszteltetés a címerest mezt viselni, így amennyiben Alessandro Chiappini szövetségi kapitány számít rá, nyitott a nemzeti csapatban való szereplésre.

"Az előző szezonom nem volt olyan, hogy ott legyek a lányokkal, de soha nem mondtam azt, hogy nem szeretnék" - tette hozzá Szűcs, aki egy idényt Casalmaggioréban is játszott, előtte pedig az Újpestet, az MTK-t és a Kaposvárt erősítette.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!