Tatai Péter: elfelejteni nem fogjuk ezt a meccset

Sport, 2020.12.03

A PICK egykori kapusa ezúttal ellenfélként örülhetett a győzelemnek az újszegedi sportcsarnokban. Tatai Péter nem levezetni tért haza Magyarországra, és komoly céljai vannak a Csurgóval, mindezt megmutatták Szegeden is.

Tatai Péter
Nagy meglepetésre 33–30-ra nyerni tudott a Csurgó múlt szombaton a MOL-PICK Szeged ellen a férfi kézilabda NB I-ben: a vendégek kapuját az a Tatai Péter őrizte, aki korábban négy éven át, 2010 és 2014 között a Tisza-parti csapatban játszott.

T. P.: Furcsa érzések voltak az emberben mérkőzés közben és után is. Szegeden az ember inkább csak túlélésre játszik általában, próbáltunk egy jó meccset játszani, és meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. Arra apelláltunk, hogy mivel a PICK két nappal korábban Bajnokok Ligája-meccset játszott, talán fáradt lehet, ez úgy gondolom, valamilyen szinten be is igazolódott, nem voltak annyira élesek. Talán a szezonbeli legjobbunkat hoztuk az újszegedi sportcsarnokban, az első félidőben a védekezésünk, a másodikban a támadójátékunk volt jó. Számunkra nagyon fontos plusz pontokat szereztünk, visszaszereztünk ezzel korábban elhullajtott pontokat, így újra van esélyünk arra, hogy elérjük a céljainkat – nyilatkozta a 2014-ben a PICK-kel EHF-kupát nyerő kapus.

Érdekesség, hogy a Csurgó és a PICK már második meccsét játszotta a szezonban, szeptember 9-én egy szoros meccsen tudott nyerni Juan Carlos Pastor csapata idegenben, de a 32–28-as eredmény ellenére a találkozó sokáig szoros volt.

T. P.: Itthon is jó meccset játszottunk a Szegeddel, azonban a hibáink miatt a végén sima szegedi győzelem született. Ez a meccs más volt, hiszen idegenben játszottunk, Szegedre a csapatok nem győzni járnak. Ez a furcsa helyzet, hogy nincsenek szurkolók, most lehet segített nekünk, hiszen lehet, ha kint van 2-3 ezer ember, akkor nagyobb nyomás van a játékvezetőkön is, pár ítélettel új lendületet kaphatott volna a PICK. Az üres lelátók majdhogynem semlegessé teszik az összes lelátót, ez nekünk ugyanígy gondot jelent hazai pályán. Szerencsére sikerült megragadnunk azt a leheletnyi esélyt, ami mutatkozott nekünk. Az elnökünk 40-45 percig nyugodtan nézte a meccset, az utolsó 10 percben viszont már nagyon aggódott. Szerdán már azt beszéltük, le kell zárnunk ezt a meccset, bár elfelejteni valószínűleg sohasem fogjuk, de most már az előttünk álló fontos meccsekre koncentrálunk, ezeket hoznunk kell, ha el akarjuk érni céljainkat – tette hozzá Tatai Péter.

A koronavírus-járvány kapcsán elmondta, eddig szerencsésen megúszták a helyzetet.

T. P.: Mi nem egy nagyvárosban élünk, szűkített a mozgásterünk, a csarnok és a lakás között mozgunk, az étteremből pedig el kell hoznunk az ebédet, nagyon kevés emberrel van kontaktunk. Egyszer voltunk karanténban, de ahogy kijöttünk, játszottunk is, függetlenül attól, hogy voltak hiányzóink, hiszen másképp sűrű lenne a tavasz – jegyezte meg a 37 éves kapus.

A PICK korábbi kapusának hazatérése idén januárban lett hivatalos: hat év légióskodás után, amely alatt játszott a román Baia Mare, és az egyaránt német Göppingen és Lübbecke csapataiban, egy plusz egyéves szerződést írt alá a Csurgóval.

T. P.:Eljött a pályafutásomban egy olyan szakasz, hogy külföldön szeretném folytatni, de csak addig, amíg komoly ajánlatokat kapok. Nyomon követtem a magyar bajnokságot is, amíg külföldön voltam, úgy érzem, sokkal erősebbé vált az első osztály, jó meccseket lehet játszani. Olyan csapatot kerestem itthon, amelynek komoly tervei vannak, nem levezetni jöttem haza, ez Csurgón adott. Szerintem csak így értelme van a sportnak, ha vannak célok, itt pedig minden lehetőség adott is ehhez – zárta Tatai Péter.
(Webrádió)

Címkék

Tatai Péter
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!