Tehetséges vívójával hosszú távú szerződést kötött a BVSC-Zugló

Sport, 2019.10.09

A BVSC-Zugló öt évvel, 2024-ig meghosszabbította ifjabb Andrásfi Tibor, Európa-bajnoki hetedik helyezett, valamint junior világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó szerződését.

A megállapodást bejelentő szerdai eseményen Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke elmondta: céljuk fiatal versenyzőik klubhoz kötése, ennek érdekében próbálják a legjobb feltételeket biztosítani sportolóik számára.

Az elnök kiemelte: szeretnék elérni, hogy a vívószakosztály ugyanolyan zászlóshajója legyen a zuglói klubnak, mint volt egykor Fenyvesi Csaba, Bóbis Ildikó, valamint a Kamuti testvérek idején.

Ifjabb Andrásfi édesapja is a klub tagja. Idősebb Andrásfi Tibor edző-édesapa arról beszélt, hogy 1990 óta tartozik a zuglóiakhoz: előbb versenyzőként, majd 2002 óta edzőként. Idősebb Andrásfi Tibor köszönetként megajándékozta a klubelnököt a júniusi, budapesti vívó-világbajnokságra készült 50 forintos emlékérmével, amelyen az egyik alakot a fiáról mintázták.

A decemberben 20. életévét betöltő ifjabb Andrásfi az MTI-nek elmondta: a következő idényben szeretne újból kijutni az Eb-re, és ott legalább olyan jól szerepelni, mint az idei kontinensbajnokságon, ahol még juniorként a nyolc közé került. A fiatal vívó felkészülését az egyesületében és a válogatottban is megkezdte már, a szezon első versenyén, a Magyar Kupa-fordulóban egyéniben és csapatban is ezüstérmet szerzett, és a hétvégi újabb fordulóban ugyancsak érmes szereplésben bízik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!