Tekvondó-vb - A 16 között búcsúztak a magyarok

Sport, 2023.05.30

A legjobb 16 között búcsúztak a magyarok, a címvédő Salim Omar Gergely, valamint Füredi Rebeka a bakui tekvondó-világbajnokság kedd versenynapján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint elsőként a tokiói olimpiai ötödik, világ- és Európa-bajnok, az 58 kilogrammban érdekelt Salim lépett a pástra, és a legjobb 64 között a gaboni Aroune Moubele Ipopa ellen magabiztosan, 2-0-ra győzött. A következő körben a kanadai Braven Parkkal találkozott, és simán hozta az összecsapást. A negyeddöntőbe jutásért az olasz Vito Dell'Aquilával csapott össze. A sportág két világbajnoka küzdött egymással, sőt az olimpián is találkoztak már, akkor olasz siker született. A bakui meccsen hajszálon múlt a reváns, Salim hiába küzdött, de ezúttal is jobbnak bizonyult az olasz.

A 73 kilóban Füredi a legjobb 32 között kapcsolódott be a küzdelmekbe. A Honvéd sportolója a Puerto Ricó-i Crystal Weekes ellen kezdett, és magabiztosan győzött. A negyeddöntőbe jutásért a brit Rebecca McGowannel találkozott, ám a szigetországi versenyző simán, 2-0-ra nyert ellene.

A hétfő sokkal sikeresebb volt a magyaroknak: Márton Luana aranyérmes lett a nők 57 kilogrammos kategóriájában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!