Tekvondó-vb - Márton Vivianának egy győzelem hiányzott az éremhez

Sport, 2023.06.03

Márton Viviana három győzelem után kikapott a szombati versenynapon, így nem küzdhet éremért a bakui tekvondó-világbajnokságon, ahol ikertestvére, Luana hétfőn aranyérmet szerzett az 57 kilogrammosok között.

A 17 éves magyar lány a svéd Nora Hogfeldt ellen kezdett a 62 kilósok súlycsoportjában a legjobb 32 közé jutásért, és a hazai szövetség tájékoztatása szerint fölényes győzelmet aratott: az első menetet 14-2-re, a másodikat 12-0-ra nyerve. A folytatásban a világranglistán harmadik kanadai Ashley Kraayevelddel szemben 9-2-re hozta az első két percet, majd a második ugyan az észak-amerikai riválisáé lett (6-17), de a döntő ütközetben Márton Viviana bizonyult jobbnak 12-9-re.

A legjobb nyolc közé kerülésért a felnőtt vb-n újonc magyar versenyző 10-7-re, majd 16-4-re múlta felül a horvát Ivana Arelicet, így már csak egy siker hiányzott, hogy a négy közé jusson, ezzel pedig biztos érmes legyen. Ám a negyeddöntős párharcban alulmaradt 2-0-ra (18-10, 23-10) Feruza Szadikovával, a 2022-ben vb-bronzérmes, 2021-ben Ázsia-bajnok üzbéggel szemben, így búcsújával lemaradt a medálról.

A bakui vb vasárnapi befejező napján a magyar csapatból utolsóként Patakfalvy Luca lép küzdőtérre az 53 kilogrammosok kategóriájában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!