Tekvondós világversenyek sorozatban, magyarokkal

Sport, 2023.08.21

A jövő nyári olimpiai, illetve paralimpiai indulás szempontjából is nagyon fontos tekvondóversenyek várnak a magyarokra a következő bő egy hónapban: az olimpiai súlycsoportos Európa-bajnokság mellett junior Eb, párizsi Grand Prix-viadal és paratekvondós világbajnokság kínál esélyt a közelebb kerülésre a 2024-es kvótaszerzéshez.

Tekvondós világversenyek sorozatban, magyarokkal Az eseménydömping alkalmából tartott hétfői sajtótájékoztatón Márton Zsolt Krisztián, a hazai sportági szövetség (MTSZ) elnöke hangsúlyozta, hogy valamennyi megméretésen jó szereplést remélnek a javarészt fiatalok alkotta csapatoktól. Így mindenekelőtt a tallinni junior Európa-bajnokságon küzdőtérre lépő Márton lányok rukkolhatnak elő érmes teljesítménnyel. A Madridban élő és készülő, 17 és fél éves ikrek közül Viviana korábban nyert már kadét és ifjúsági Eb-t, Luana U21-es kontinensbajnokságot, idén pedig felnőtt világbajnokságot is, a korosztályos aranyérem azonban még hiányzik a gyűjteményükből.

Nemcsak a junior Eb-n, hanem a szintén az észt fővárosban rendezendő olimpiai súlycsoportos kontinensviadalon is szerencsét próbál a 16 esztendős Csáki Hanna, míg az olimpiai pontgyűjtésben egyre reménykeltőbben igyekvő, húszéves Józsa Levente, aki tinédzserként nyert felnőtt Európa-bajnoki bronzot, a párizsi GP-n bízik az újabb eredményes fellépésben. A francia főváros nagydíján, ahová a világranglistán elfoglalt helyezés alapján, meghívottként lehet rajthoz állni, ott lesz a magyar tekvondó első felnőtt férfi világbajnoka, a kétszeres Eb-győztes, olimpiai ötödik Salim Omar is.

A sajtótájékoztatón D. Kiss Zoltán arról beszélt, hogy szeretne kijutni a jövő évi párizsi paralimpiára, erre van is esélye, de roppant nehéznek ígérkezik terve megvalósítása.

Az MTSZ elnöke az MTI kérdésére azt válaszolta, hogy két magyar tekvondós párizsi olimpiai részvételében bíznak, de a számuk három is lehet.

A magyarok programja:

olimpiai súlycsoportos Eb, Tallinn:
augusztus 26.: Csáki Hanna (49 kg)

junior Eb, Tallinn:
augusztus 24.: Csáki Hanna (46 kg)
augusztus 25.: Gubala Gergő (59 kg), Klajkó Dávid (59 kg)
augusztus 26.: Márton Luana (59 kg), Márton Viviana (63 kg), Ferenczi Sámuel (78 kg)

párizsi GP:
szeptember 1.: Salim Omar Gergely (58 kg), Salim Sharif Gergely (58 kg), Márton Luana (57 kg), Patakfalvy Luca (49 kg)
szeptember 2.: Józsa Levente (68 kg)

paratekvondó-világbajnokság:
szeptember 23.: D. Kiss Zoltán (K 44, plusz 80 kg)
(MTI)

Galériánk

Tekvondós világversenyek sorozatban, magyarokkal Tekvondós világversenyek sorozatban, magyarokkal Tekvondós világversenyek sorozatban, magyarokkal Tekvondós világversenyek sorozatban, magyarokkal
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!