Tenisz ob - Nagy Péter harmadik aranyérme

Sport, 2022.10.01

Nagy Péter és Drahota-Szabó Dorka diadalával ért véget a budapesti tenisz országos bajnokság, amelyet hagyományosan a Körmöczy Zsuzsa és a Gulyási István Vándorserlegért írtak ki.

A Nemzeti Edzés Központban eleinte szabadtéren, majd az elmúlt napok esőzései miatt fedett pályán rendezett ob szombati fináléiban a férfiaknál Nagy Péter és Kovács Márk csapott össze.

A második helyen kiemelt Nagy előzőleg a négy között 6:2, 6:1-re nyert Sztasák Jonatán (Tenisz Műhely) ellen. A másik ágon az MTK-t erősítő Kovács - aki a selejtezőből érkezett - Bartakovics Marcellt (Kőszegi TK) verte 6:4, 3:6, 6:3-ra, és először jutott ob-döntőbe. A végjátékban a korábbi Davis Kupa-válogatott Nagy - aki a PG Tenisz játékosa 6:4, 6:2-re nyert, így 2014 és 2015 után a harmadik ob-aranyát gyűjtötte be.

A nőknél Tóth Amarissa (Vasas SC) az elődöntőben 6:2, 6:0-ra nyert Molnár Kitti (MTK) ellen, a döntőben pedig Drahota-Szabó Dorka (Sportmánia) volt az ellenfele, aki 6:0, 6:0-ra győzte le Böröczky Emíliát (Bebto Team). A 19 éves Tóth - aki már WTA-tornán is bemutatkozott - 6:1-re hozta a nyitószettet, de egy esztendővel idősebb riválisa két 7:5-ös játszmával fordított, és első bajnoki címét ünnepelhette.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!