Terbócs a Hydro Fehérvár AV19-hez igazolt

Sport, 2021.04.21

Az osztrák jégkorongligában (ICE) érdekelt Hydro Fehérvár együttesében folytatja pályafutását a magyar válogatott Terbócs István.

A székesfehérvári egyesület szerdai közleménye szerint a 24 éves támadó kétéves megállapodást írt alá a bajnokságban negyeddöntős, a Magyar Kupában döntős klubbal.

Terbócs Újpesten kezdte pályafutását, majd serdülőként szerződött a MAC-hoz, ahol a 2015/16-os idényben mutatkozott be a felnőttek között, 2018-ban pedig Erste Liga-győzelmet ünnepelhetett. A fővárosi együttessel a szlovák Extraligában is szerepelt.

Tagja volt a válogatottnak a 2019-es, nurszultáni divízió I/A világbajnokságon, majd tavaly a nottinghami olimpiai kvalifikációs tornán is.

Terbócs szerint a váltás segíteni fog neki a fejlődésben, míg Szélig Viktor általános igazgató úgy vélte, a "fiatal, tehetséges és fejlődőképes" válogatott játékos nagy segítségére lehet az együttesnek.

Az M1 aktuális csatornának Terbócs úgy fogalmazott, nagy lépés ez a pályafutásában, nem játszott még az osztrák ligában, amelyben ezzel együtt, hiányosságain javítva reményei szerint helyt fog tudni állni. Hozzáfűzte, várja az új edző kinevezését - a finn Antti Karhulát a hónap elején menesztették a kupafinálé elvesztése után - és a felkészülés elkezdését.

Szélig a közmédiának kiemelte, a klub "ütőképes magyar mag" elképzelésébe beleillik Terbócs, ráadásul az idei keret több mint fele együtt marad, az új igazolással pedig még jobb lehet az együttes, mint az elmúlt idényben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!