Thiagus Petrus: Hiányzik Szeged és a szurkolók

Sport, 2020.04.14

A brazil játékos 3 évet töltött Szegeden, ahol a szurkolók is szivükbe zárták a rendkívül szimpatikus kézilabdázót. A balátlövő készséggel válaszolt kérdéseinkre, ezekben a nehéz időkben is.

Thiagus Petrus
1. Szinte valamennyi európai ország komoly bajban van a koronavírus-járvány terjedése miatt, a betegség nem kerülte el Spanyolországot sem, sőt ahogy olvasni nagyon sok a haláleset és a megbetegedés. Reméljük, hogy te is és a családod is biztonságban van és egészséges?

TP: Spanyolországnak komoly kihívást jelent a járvány, közel egy hónapja kezdődött 800, 900-an is meghaltak naponta, most csökken a halálozás, de még mindig több százan vesztik életüket. Több mint egy hónapja karanténban vagyok, csak a szupermarketbe járok el és sietek haza. Jelenleg jól vagyok, a családomért izgulok, hiszen Ők Brazíliában vannak. A járvány ott csak most kezdődik igazán és sajnos attól félek, hogy ott rosszabb lehet a helyzet, mint Európában.

2. A járványhelyzet miatt csak otthon edzhetsz, hogy áll össze egy napod?

TP: Vettem egy biciklit, no meg TRX gyakorlatokat végzek. A klub minden héten különböző edzéstervet küld számunkra, amit el kell végezünk otthon. Egyelőre nem végzünk túl sok edzést, mert nem tudjuk, mikor térhetünk vissza a normál tréninghez.  

3. Ha nem akarsz ne válaszolj, de úgy értesültünk, hogy a Barca a kialakult helyzet miatt 70%-al csökkentette a fizetéseket.

TP: Igen, ez igaz.

4. Reméljük hiányzik Szeged és a Mol-Pick Szeged fantasztikus szurkolótábora?:)

TP: Természetesen nagyon hiányzik Szeged és a csapat szurkolói is. 3 rendkívül jó évet játszottam ott és nagyon hálás vagyok érte. Leginkább a csarnok atmoszférája hiányzik, főleg a Bajnok Ligája és a Veszprém elleni meccseké.

5. Ha jól tudom 3 éves kontraktust írtál alá a Barcelonával. Maradsz vagy esetleg nézelődsz?

TP: Sose tudjuk előre, mi fog velünk történni, tárgyalok a klubbal, közössen megnézzük mik a lehetőségek.

6. Kivel a legjobb a viszonyod a csapattársaid közül?

TP: Mindenkivel jó a viszonyom, szóval nehezen tudnék egy embert kiemelni, de a spanyol srácokkal és Cédric Sorhaindóval kifejezetten jó a kapcsolatom.

7. A Bajnok Ligája küzdelmeinek egyelőre vége, de van egy olyan verzió is, mely szerint a férfiaknál a csoportkörben elért eredményeket vennék figyelembe, és az ott első és második helyezett klubok kerülnének a négyes döntőbe. Ehhez mit szólsz?

TP: Fogalmam sincs mi lesz az idei Bajnokok Ligájával. Várnunk kell, mert ebbe nem szólhatunk bele. Remélem pályára léphetünk még a Bajnokok Ligája idei kiírásában.

(Webrádió)

Címkék

Thiagus Petrus Barcelona Barca
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!