Tizenkét magyar érem a kaposvári U15-ös birkózó Eb-n

Sport, 2023.07.09

A magyar válogatott három arany-, két ezüst- és hét bronzéremmel zárta a kaposvári U15-ös birkózó Európa-bajnokságot, amelyen a leány csapat első, míg a kötöttfogású csapat harmadik lett az országok közötti pontversenyben.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint pénteken négy lány is döntőbe jutott, közülük Sillei Janka (39 kilogramm), Zsitovoz Mária (46 kg) és Ritter Sophie (58 kg) állhatott fel a dobogó felső fokára. A Csepeli TC-KIMBA 15 éves birkózója ezzel duplázott, mivel három héttel ezelőtt az U17-es korosztályban szintén Eb-címet ünnepelhetett.

A lányoknál Szentpál Vivien (33 kg) a tavalyi évhez hasonlóan idén is ezüstéremmel térhetett haza, Pusztai Kata (42) és Bereczki Réka (62) harmadik lett.

A kötöttfogásúaknál Budai Ferenc a vasárnapi döntőben kikapott, így második helyen végzett. Zatkó Gergő (38), Kovács Keve (41), Torda Regő (57), Kolompár Imre (62) és Kerepesi Ákos (85) bronzérmet nyert.

A magyar leány válogatott ezzel a teljesítménnyel Európa legeredményesebb csapata lett az U15-ös korosztályban, a kötöttfogásúak pedig a harmadikak lettek az országok közötti pontversenyben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!