Több ezren futottak a Sportoló Nemzet Program első rendezvényén

Sport, 2023.10.01

Éjszakai futással indult útjára a Sportoló Nemzet Program a Puskás Arénában: több mint háromezren vettek részt szombat este a LED'S RUN elnevezésű közösségi sporteseményen, amelyet a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága és a Nemzeti Sportügynökség szervezett.

A LED'S RUN éjszakai futás a Sportoló Nemzet Program első közösségi sportrendezvénye volt, amely minden korosztályt megszólított. A szervezők egy ikonikus létesítmény, a Puskás Aréna rendhagyó kinyitásával kívánták megmutatni az érdeklődőknek a mozgás, a sport örömét. A rendezvényre - az államtitkárság közleménye szerint - 3300 résztvevő regisztrált, akik a versenyközpontban a rajtszám átvételekor egyedi technikai pólót és világító eszközöket - karkötőt, szemüveget, habrúdat - kaptak, amivel futás közben beragyogták a Puskás Arénát.

"Nagy öröm, hogy ilyen sokan részt vettek az eseményen, ebből is látszik, mekkora igény van a közösségi sportélményekre. A jövőben még több ilyen és ehhez hasonló programmal készülünk, megnyitva a nagyközönség előtt a Nemzeti Sportügynökség sportlétesítményeit. Mindezekről a Sportoló Nemzet Klub tagjait elsőként fogjuk értesíteni, érdemes tehát csatlakozni. A klubtagságot igazoló kártyával már október elsejétől számos kedvezmény igénybe vehető, legyen szó sportlétesítményekbe vagy sporteseményekre való kedvezményes belépésről" - mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, aki maga is rajtvonalhoz állt az esti futáson.

A versenyzők két táv közül választhattak, a rövidebb 1,5 kilométeres útvonalat elsősorban családok teljesítették, a gyakorlottabb futók pedig az 5 kilométeres távon bizonyíthattak. Az útvonalakon olyan helyekre is eljuthattak a résztvevők, ahová egyébként belépőjeggyel nincs lehetőségük: lemehettek a kispadokhoz, a pálya szélére, majd onnan fel a Puskás Arénának a legmagasabb bejárható pontjára, amely egy közel egy kilométeres kör.

A rajt pillanatában LED-artisták látványos előadással engedték útjára a tömeget. Az útvonalon több érdekességgel is találkozhattak a futók, az esemény teljes időtartama alatt pedig Metzker Viki sztár DJ gondoskodott a hangulatról. A futás mellett egyéb programokkal is készültek a szervezők: volt teqball, reflexpálya és reflexfal, valamint az érdeklődők közelebbről is megismerkedhettek a Sportoló Nemzet Programmal.

A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága a Nemzeti Sportügynökség közreműködésével indította el a Sportoló Nemzet Programot, amelynek célja a lakosság sportaktivitásának növelése. Nem kampányszerűen, hanem életvitelszerűen, egy egész életen át, rendszeresen és szervezett keretek között. A Sportoló Nemzet Program alapvetése, hogy nem az emberek sportolással kapcsolatos gondolkodását kell megváltoztatni, hanem olyan körülményeket és lehetőségeket kell biztosítani, hogy a mozgás könnyen beilleszthető legyen a mindennapi életvitelbe, a komfortzónán belülre kerüljön - azaz legyen az élet természetes része. A program mottója: "Sport egy életen át!"
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!