Több mint 1100-an futottak a Runway Run jótékonysági versenyen

Sport, 2019.08.31

Több mint 1100-an vettek részt a Runway Run jótékonysági futóversenyen szombaton a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Runway Run jótékonysági futóverseny A rendező Budapest Airport sajtóközleménye szerint a meghívásos versenyen idén a légiközlekedési iparág szakemberei, a hatóságok, illetve légitársasági és más, nemzetközi nagyvállalatok képviselői állhattak rajhoz a repülőtér lezárt 1. futópályáján, illetve ott volt a mezőnyben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

A rajt előtt a futók bemelegítését Vigh Domonkos fitnesz és testépítő Európa- és világbajnok segítette, az indulók között pedig olyan kiemelkedő sportolók is voltak, mint Storcz Botond és Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakozó.

A felnőttek közül öt kilométeren a női mezőnyben Herter Katalin Júlia, a férfiaknál Csuka Balázs bizonyult a leggyorsabbnak. Tíz kilométeren Vas Gábor és Szőke Cecília ért elsőként célba. Szijjártó Péter tíz kilométeren 43 perc 56 másodperc alatt ért célba, amivel a 18. helyet érte el.

A gyerekek számára immár harmadik éve lehetőség volt a másfél kilométeres táv teljesítésére.

A nevezésekből befolyt összeget a Budapest Airport idén is a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását támogató Suhanj! Alapítványnak, illetve a leukémiás gyermekek gyógyulását segítő brit Anthony Nolan alapítványnak ajánlja fel.
(MTI)

Címkék

Runway Run

Galériánk

Runway Run jótékonysági futóverseny Runway Run jótékonysági futóverseny Runway Run jótékonysági futóverseny Runway Run jótékonysági futóverseny Runway Run jótékonysági futóverseny
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!