Több mint 150 induló a teqball európai sorozatának budapesti versenyén

Sport, 2022.09.28

Több mint 150 versenyző nevezett a teqball európai sorozatának csütörtöktől vasárnapig sorra kerülő budapesti állomására, amelynek a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont ad otthont.

Bor Máté, a Nemzetközi Teqball Szövetség főtanácsadója szerdán az M4 Sport Sporthíradó című műsorában arról beszélt, idén ez a legrangosabb magyarországi viadal, amelyre annak is köszönhetően érkezett sok nevezés, hogy a jövő évi Európa Játékok négy versenyből álló kvalifikációs sorozatának ez az első állomása.

"Összesen 29 országból érkeznek indulók. A nemzetközi szövetség honlapján még lehet nézőként regisztrálni az eseményre, de már majdnem telt házunk van" - jelentette ki Bor Máté.

A sportvezető elmondta, a nyolcéves sportágért jelenleg mintegy 200 ember dolgozik, a legfontosabb céljuk pedig az, hogy minél több iskolába kerüljön teqball-asztal, és a fiataloknak legyen természetes, hogy tudnak ezen játszani, ugyanis ezzel tudják legjobban növelni az utánpótláslétszámot.

A négynapos budapesti esemény sztárvendége az aranylabdás világbajnok, 97-szeres brazil válogatott Ronaldinho lesz, aki közönségtalálkozón is résztvesz. Bor megjegyezte, az egykori támadó öt éve lett a sportág nagykövete, mert elsőre beleszeretett a teqballba: a játékhoz szükséges technikás futballban "százszázalékosan hiteles tud lenni".

"A globális népszerűsítéshez továbbra is szükségünk van a nagykövetekre, ugyanakkor vannak olyan országok, ahol a sportág már saját maga is tud terjedni" - egészítette ki Bor Máté.

A budapesti egyéni versenyre a magyarok közül húsz férfi és nyolc női induló nevezett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!