Több mint 430-an indulnak szombaton a Vasi Vasemberen

Sport, 2022.07.07

Több mint 430-an állnak rajthoz szombaton a 38. Vasi Vasember triatlonversenyen Szombathelyen.

A sportág legnagyobb múltú hazai eseményének szervezői a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondták, hogy 11 órakor lesz a rajt. Az 1500 méter úszást a Csónakázó-tó vizében teljesíti a mezőny, majd 41 kilométer kerékpározás következik Szombathely, Nárai, Pornóapáti, Horvátlövő, Vaskeresztes, Felsőcsatár, Narda, Bucsu érintésével vissza Szombathelyre, ezt követi 10 kilométer futás a Vasi Múzeumfalu érintésével.

Nevezéseket korlátozott számban - tízet-tízet kategóriánként - még a verseny indulása előtt a helyszínen is elfogadnak.

Hangsúlyozták: igyekeznek minden évben biztonságosabbá tenni a versenyt, ezért Szombathelyen a viadal idején ezúttal is jelentős útlezárások lesznek, a közlekedést idén egy, a lezárások helyszíneit figyelembe vevő internetes applikációval igyekeznek segíteni.

Nemény András, Szombathely polgármestere a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a vasi megyeszékhely különleges értéknek tekinti, hogy évről-évre otthont adhat a versenynek, amelyhez szavai szerint sok szombathelyi kötődik érzelmileg is.

A sajtótájékoztatón részt vett Garami Árpád és Kapolcsi Imre is, akik mindketten alapítói és kezdetek óta résztvevői a Vasi Vasembernek, minden eddigi kiírás alkalmával indultak és teljesítették a távot.

Előbbi elmondta: ideálisnak ígérkeznek a verseny körülményei, az előrejelzések szerint a víz hőfoka és a levegő hőmérséklete is megfelelő lesz, de a kerékpáros táv nagy részét valószínűleg idén is ellenszélben kell majd teljesítenie a sportolóknak.

Varjú Gábor szombathelyi állatorvos - aki tavaly felkészülés közben olyan súlyos kerékpáros balesetet szenvedett, hogy kerekesszékbe kényszerült - kijelentette: nem adta fel sportolói pályafutását, noha még tart a rehabilitációja, parasportolóként folytatni kívánja a versenyzést.

Kalmár Attila, a szervező Pannonsort Kft. ügyvezetője elmondta: a Vasi Vasember verseny indulóinak ma már csak húsz százaléka Vas megyei, az egyébként szerény pénzdíjazással járó verseny különleges hangulata és természeti környezete miatt népszerű hazai triatlonisták körében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!