Tokió 2020 - A fehéroroszokkal kezd Grazban a 3x3-as női kosárválogatott

Sport, 2021.04.27

A fehéroroszok ellen kezdi meg szereplését a 3x3-as női kosárlabda-válogatott május végén a grazi olimpiai selejtezőtornán.

A nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese május 27-én 19 órakor vívja első mérkőzését az osztrák város főterén, majd aznap 21.45-kor Hollandiával is összecsap. Május 29-én 19.30-kor Észtország, 21.45-kor pedig Srí Lanka lesz az ellenfél a C csoportban, ahonnan az első két helyezett jut a 30-adikára kiírt negyeddöntőbe.

A 20-20 csapatos grazi tornáról három férfi és három női csapat szerez indulási jogot a tavalyról idén nyárra halasztott olimpiára.

A következő hétvégén, június 4. és 6. között kerül majd sor a debreceni pótselejtezőre, ahol az utolsó kvóták szerezhetők meg az ötkarikás játékokra. A hajdúsági városban a férfiaknál és a nőknél is hat-hat gárda verseng, s a magyar férfi és - ha Ausztriában nem szerez kvótát - a női együttes is pályára lép majd a Nagytemplom előtti téren.

A 3x3-as kosaras szakág Tokióban kap először helyet az olimpiai programban, a japán fővárosban mindkét nemnél nyolc-nyolc csapat lehet ott a debütáláson.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!