Tokió 2020 - A franciákkal vív negyeddöntőt a 3x3-as női kosárválogatott

Sport, 2021.05.29

Negyedik győzelmével csoportelsőként jutott nyolc közé a grazi olimpiai selejtezőtornán a 3x3-as magyar női kosárlabda-válogatott, amely a vasárnap délutáni negyeddöntőben a franciákkal találkozik.

Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese utolsó csoportmérkőzésén, szombat este már biztos negyeddöntősként lépett pályára az osztrák város főterén, a kérdés csak az volt, hogy a C jelű kvintett első vagy második helyéről jut tovább. A zárómérkőzés már csak azért is formaságnak tűnt, mert a sereghajtó Srí Lanka nyeretlenül állt, és átlagosan alig hat pontot szerzett mérkőzésenként.

Az erőviszonyokra jellemzően a magyarok már négy másodperc elteltével vezettek, aztán főként a honosított Goree Cyeshának köszönhetően nemsokára 6-1 állt az eredményjelzőn. Az ázsiaiak időkéréssel próbálták rendezni a sorokat, de tovább potyogtak a magyar kosarak, Goree egy-egy szemet gyönyörködtető megmozdulása már-már bemutató gálákat idézett. A rivális 9-1-nél büntetőből szépített, a meccs derekán, öt perc elteltével 12-6 állt a nagyórán. Theodoreán Alexandra távoli duplájával kialakult a "közte tíz" (18-8), aztán 20-9-nél Medgyessy Dóra tette fel a pontot az i-re egy duplával, amikor még 3:33 perc még hátra lett volna a rendes mérkőzésidőből. A magyarok így a papírformát igazolva 22-9-re nyertek.

A Károlyi-együttes csoportgyőztesként a negyeddöntőben a franciákkal találkozik vasárnap 15.15 órakor, az ellenfél három győzelemmel és egy vereséggel zárt az A csoport második helyén.

A 20-20 csapatos grazi tornáról három férfi és három női együttes szerez indulási jogot a tavalyról idén nyárra halasztott olimpiára. Ez azt jelenti, hogy ha a magyarok sikerrel veszik a negyeddöntőt, akkor nagy lépést tesznek a kvóta megszerzéséért, ugyanis az elődöntő két győztese és a bronzmérkőzés nyertese - a döntőt nem játsszák le Grazban - automatikusan olimpiai résztvevőnek számít.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!