Tokió 2020 - A gerelyhajító Rivasz-Tóth nem jutott döntőbe

Sport, 2021.08.04

A gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert nem jutott be a döntőbe szerdán a tokiói olimpián.

Az országos csúcstartó (83,42 m) magyar versenyző idei legjobbja 79,29 méter, a fináléhoz ennél jobb kellett, a szintet 83,50 méterben határozták meg, vagy a legjobb 12 jutott tovább.

A Szolnoki MÁV SE világbajnoki kilencedik atlétája a selejtezőben 77,76 méterrel kezdett, másodikra pedig 77,11 métert dobott. A 25 éves, ifjúsági vb-ezüstérmes (2013) és U23-as Európa-bajnok (2017) Rivasz-Tóth harmadikra sem tudott javítani - ez a kísérlete érvénytelen volt -, csoportjában a 12. helyen végzett, majd a következő csoport második dobója után eldőlt, hogy kiesett.

"Vegyesek az érzelmeim. A bemelegítés jól sikerült, az első dobás biztonságinak nevezhető, erre akartam még rátenni, de nem sikerült" - nyilatkozott az MTI-nek Rivasz-Tóth. - "Ez az év sokszor az újratervezésről szólt a vállfájdalmam miatt, hogy formába kerüljek az olimpiára. Egyéni csúcsom környékén szerettem volna dobni, úgy nézem, az elég lett volna a döntőhöz."

A fájdalomról elmondta, gyulladás van a vállában, ami visszafogja a teljesítményét, nem tudja hosszú távon kivezetni a gerelyt.

Megjegyezte, egyrészt csalódott, másrészt örül, hogy első olimpiáján helyt állt.

"Gerelyhajítónak még fiatal vagyok" - tette hozzá.

Szerdán Krizsán Xénia mellett még Szűcs Valdó lesz érdekelt a magyar csapatból, aki a 110 m gát elődöntőjében áll rajthoz 4.16 órakor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!