Tokió 2020 - A karatés Tadissi Martial nem szerzett olimpiai kvótát

Sport, 2021.06.11

Tadissi Martial a legjobb négybe bekerült súlycsoportjában, kvótát szereznie azonban nem sikerült a tokiói ötkarikás játékokra a párizsi olimpiai kvalifikációs torna pénteki nyitónapján.

A 67 kilogrammosok küzdelmi kategóriájában az UTE 29 éves sportolójának az első háromban kellett volna végeznie, a körmeccses négyes fináléban azonban nem tudott mérkőzést nyerni, így negyedikként végzett.

Az ötkarikás játékokon Tokióban bemutatkozó sportág utolsó kvótaszerző viadalán az előcsatározásokon remekelt a korábban világbajnoki ezüstöt, négy ízben pedig Európa-bajnoki bronzot szerző Tadissi, aki öt győzelmet aratva harcolta ki a továbblépést az esti fináléba.

"Igazából megtettem mindent, amit lehet. Sajnálom, hogy a négyből a háromba már nem sikerült bejutnom. A selejtezők során jól éreztem magam, de úgy látszik, hogy ezt a körmérkőzéses lebonyolítást még szoknom kell" - idézte a hazai szövetség honlapja az esti döntőt két vereséggel és egy döntetlennel záró Tadissi Martial.

A magyar karatésok közül még senki sem jutott tokiói kvótához, a 96 ország csaknem félezer versenyzőjét felvonultató párizsi torna kínálja az utolsó lehetőséget az olimpiai részvétel kiharcolásához.

A nyolcfős magyar csapatból a pénteki nyitányon Tadissin kívül még ketten voltak érdekeltek: női formagyakorlatban Sterck Laura 27. lett, míg női küzdelemben az 55 kilósok között Molnár Réka az első fordulós meccsén szoros csatában alulmaradt fehérorosz ellenfelével szemben.

Szombaton ismét hárman próbálnak szerencsét: férfi formagyakorlatban Nagy Botond, a küzdelmi kategóriák közül a férfi 75 kilogrammban Hárspataki Gábor, női 61 kilósok között pedig Ilankovic Aleksandra indul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!