TV műsor

Tokió 2020 - A távolugró Rutherford nehéz olimpiára figyelmeztet

Sport, 2021.07.15

A tokiói olimpia nagyon-nagyon nehéz lesz a sportolók számára - jelentette ki Greg Rutherford, a 2012-es londoni ötkarikás játékok férfi távolugró bajnoka.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok szavait az insidethegames.biz idézte, megemlítve, hogy a három olimpián is járt brit atléta a japán fővárosban riporterként lesz jelen.

A 34 éves Rutherford különösen a koronavírus-járvány kiváltotta korlátozó intézkedések miatt gondolja úgy, hogy a versenyzőket igazán nehéz helyzet várja a japán fővárosban. A gondok között említette, hogy az olimpiai faluba legkorábban öt nappal a szereplésük előtt érkezhetnek meg a sportolók, s legkésőbb két nappal a versenyük után már távozniuk is kell onnan.

"Elkülönítik őket egymástól, s mivel eleve szűkre szabott az ott tartózkodásuk, nem fogják tudni igazán megtapasztalni, hogy milyen csodálatos időszak ez az életükben" - mondta Rutherford, felidézve, hogy az ő idejében mennyi különleges kötelék szövődött, mily sok barátság született az olimpiai faluban élők között.

"Az ilyen ezúttal roppant nehéz lesz, s ez szomorúsággal tölt el" - jelentette ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!