Tokió 2020 - A tornász Kovács Zsófia nem edzhet csütörtöki döntője előtt

Sport, 2021.07.28

A tornász Kovács Zsófia logisztikai okok miatt nem edzhet az egyéni összetett csütörtöki döntője előtt a tokiói olimpián.

A magyar szövetség beszámolója szerint a kétszeres Európa-bajnok szerdán kétszer tréningezett, azonban csütörtökön a döntő előtti edzéslehetőséggel nem tud élni, ugyanis a transzferek menetrendje nem kedvező, így a tréning kezdete előtt egy órával már a csarnokban lennének, és az edzést követően csak egy óra múlva tudnának visszatérni az olimpiai faluba.

"A körülmények miatt úgy döntöttünk, hogy a nyújtó- és erősítőgyakorlatokat az olimpiai falu sportcentrumában csináljuk meg, és utána utazunk majd a versenyre" - mondta Kovács, aki a 11. helyen került be a vasárnapi selejtezőből a 24 fős döntőbe, amely magyar idő szerint 12.50-kor kezdődik.

"Fizikálisan és mentálisan is készen kell állnia Zsófinak. Azt látom rajta, hogy rendkívül koncentrál, és meg fogja csinálni a feladatát. Természetesen apró hibák mindig vannak, de úgy vettem észre, hogy nagyon fókuszált" - fogalmazott edzője, Trenka János.

Hozzátette, tanítványa az edzéseken is igyekezett kihozni magából a maximumot, gerendán és különösen felemáskorláton nagyon szépen dolgozott, és szerdán kiemelkedő korlátgyakorlatot mutatott be.

"Fizikálisan rendben van, és azt érzem rajta, hogy fejben is felszabadult" - vélekedett Trenka.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!