TV műsor

Tokió 2020 - Átvették formaruháikat a női kézilabdázók

Sport, 2021.06.18

Átvették ötkarikás formaruhájukat pénteken a magyar női kézilabda-válogatott tagjai a július 23-án kezdődő tokiói olimpiára.

Tokió 2020 - Átvették formaruháikat a női kézilabdázók Az eseményen Háfra Noémi, a magyar bajnok Ferencváros balátlövője az MTI-nek elmondta, bár a megfelelő méretek kiválasztása több órát igénybe vett, a ruházattal teljes mértékben elégedettek, és jó hangulatban vettek részt a próbán.

"Eleinte kétkedtünk, hogy a halasztás után valóban megtartják-e az olimpiát, de mostanra már elhittük, hogy mehetünk Tokióba, és mindannyian nagyon várjuk a kiutazást" - nyilatkozta Háfra, aki ugyanakkor sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a koronavírus-járvány következtében elrendelt korlátozások értelmében nem lesz lehetőségük szurkolni a versenyhelyszíneken a magyar színeket más sportágakban képviselő honfitársaiknak.

"Az idény végén sűrű volt a programunk, de utána volt lehetőségünk három hetet pihenni, ezalatt nekem sikerült teljesen feltöltődnöm, és várom, hogy elkezdődjön az olimpiai felkészülésünk" - mondta Háfra.

Lukács Viktória, a Bajnokok Ligájában bronzérmes Győri Audi ETO KC jobbszélsője úgy fogalmazott, nagyon tetszik neki a formaruha, amelyet nagy megtiszteltetés viselni.

"A szezon végén volt egy kis pihenés, egy hétre nyaralni is el tudtunk menni, a mostani héten viszont már otthoni programot kaptunk, volt egy kis mozgás, úgyhogy mindenki készen áll arra, hogy hétfőn elkezdhessük a felkészülést" - nyilatkozta Lukács, aki szerint az olimpián kerülhettek volna könnyebb csoportba is, de egyelőre nem az ellenfelekkel foglalkoznak, hanem azzal, hogy elvégezzék a szükséges munkát, mert akkor csak rajtuk múlik majd, mit érnek el az ötkarikás játékokon.

A válogatott hétfőtől Balatonbogláron kezdi meg a felkészülést, majd 28-ától Székelyudvarhelyen folytatja a munkát, július 4-től pedig Siófokon dolgozik tovább.

Elek Gábor szövetségi kapitány együttese július 6-án Montenegró, július 9-én és 12-én pedig Brazília ellen játszik felkészülési mérkőzést. A csapat július 16-án utazik Tokióba, ahol Norvégiával találkozik edzőmeccsen. Az első olimpiai csoportmérkőzésre július 25-én kerül sor Franciaország ellen.


A magyar női válogatott bő olimpiai kerete:

kapusok:
Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Ferencváros), Szikora Melinda (Siófok)

jobbszélsők:
Kovács Anett (Ferencváros), Lukács Viktória (Győr)

jobbátlövők:
Kiss Nikoletta (Siófok), Klujber Katrin (Ferencváros), Tomori Zsuzsanna (Siófok)

irányítók:
Kovacsics Anikó (Ferencváros), Szucsánszki Zita (Ferencváros), Vámos Petra (Debrecen)

beállók:
Bordás Réka (Debrecen), Helembai Fanny (Vác), Kisfaludy Anett (Ferencváros), Tóvizi Petra (Debrecen)

balátlövők:
Háfra Noémi (Ferencváros), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK)

balszélsők:
Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Ferencváros)


Az olimpiai felkészülés menetrendje:
Június 21-26.: Balatonboglár, Nemzeti Kézilabda Akadémia
Június 28.-július 2.: Székelyudvarhely
Július 4-13.: Siófok
Július 16.: utazás Tokióba

Felkészülési mérkőzések, Siófok:
Július 6.: Magyarország-Montenegró 18.15
Július 9.: Magyarország-Brazília 18.30
Július 12.: Magyarország-Brazília 16.00
(MTI)

Galériánk

Tokió 2020 - Átvették formaruháikat a női kézilabdázók Tokió 2020 - Átvették formaruháikat a női kézilabdázók Tokió 2020 - Átvették formaruháikat a női kézilabdázók Tokió 2020 - Átvették formaruháikat a női kézilabdázók Tokió 2020 - Átvették formaruháikat a női kézilabdázók
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!