Tokió 2020 - Az 1500 méteren világbajnok Cheruiyot csatlakozott a kenyai olimpiai csapathoz

Sport, 2021.07.16

Bekerült a kenyai atléták tokiói olimpiai csapatába az 1500 méter világbajnoka, Timothy Cheruiyot.

A 24 éves versenyző, aki egy hete Monacóban 3:28.28 perccel a világ idei legjobbját futotta - ez minden idők hetedik legjobb ideje -, eddig nem volt tagja az afrikai ország ötkarikás sportági küldöttségének, mert csak negyedik lett az országos válogatón.

Bekerülését a tokiói indulásra váró atlétaválogatottba - az insidethegames.biz szerint - az tette lehetővé, hogy a kenyai ob-n előtte végzettek közül a második 18 éves Kamar Etyangot kitették a csapatból. Mellőzésének oka az, hogy a holléti nyilvántartás szabályait megsértve három alkalommal sem állt a doppingellenőrök rendelkezésére.

Cheruiyot a számára kedvező csere után úgy nyilatkozott, reméli, hogy a világbajnoki arany után az olimpiai aranyat is megszerzi Tokióban. Legnagyobb ellenfele várthatóan a norvég Jakob Ingebrigtsen lesz, aki tavaly 3:28.68 perces Európa-csúcsot ért el.

Kenya negyven atlétát, zömmel futókat indít a japán fővárosban egy hét múlva kezdődő ötkarikás játékokon. Az atlétikai versenyeket július 30. és augusztus 8. között rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!